L-Style

L-Style

Viselj magyar ékszereket!

2014. június 30. - L-Style

Mint azt már észrevehettétek, imádom a magyar tervezőket, és rendszeresen be is mutatom őket nektek. Szerencsére a magyar népet mindig is kreatívnak tartották, így tehetséges divattervezőkkel bőven el vagyunk látva. A fizetős, és állami művészeti iskolák ontják magukból a divatban vagy más kreatív területen érvényesülni akaró fiatalokat. Itt sem könnyű tehát kitűnni, de azt mondják, aki birtokol a tehetségen kívül más fontos tulajdonságokat is, annak van esélye nemcsak a piacon maradni, hanem sikereket is elérni. Készítettem már bejegyzést hazai designertáskákról, és magyarok által tervezett esküvőkre való ruhákról is. Legújabb felfedezésem pedig a magyar ékszerek. A folytatásban öt egyedi ékszertervező munkáit ismerhetitek meg.

ékszkész2.png

 

Ruszkai Jewellery

A márka fő profilja a féldrágakövekből készült gyűrűk. Sokakat talán elijesztenek a hatalmas méretek, de véleményem szerint egy ízléses gyűrűvel éppen annyira hívhatjuk fel magunkra a figyelmet, mint amennyire szeretnénk. A brand megálmodója Ruszkai Orsi, aki már gyermekkorától benne van a szakmában, hiszen szülei is fémmel foglalkoztak. A magát ötvösnek valló lány a féldrágakövek mellett még rézzel, bronzzal és alpakkával dolgozik. A darabok különlegessége talán abban rejlik, hogy a kövek formáit sosem változtatja meg, hanem ahhoz igazítja az ékszer többi részét. Aki kedveli a hangsúlyos ékszereket, mindenképpen szerezzen be egy különleges Ruszkai-gyűrűt.   

rusz 1.jpg

rusz 4.jpg

rusz 3.jpg

rusz 2.jpg

Future Unnon

A Future Unnon - darabokra egy webshopban való nézelődéskor figyeltem fel, egyszerűsége miatt pedig azonnal magával ragadtak. A karkötők színes selyemzsinórból, láncokból és apró kristályokból készülnek. Az ötlet Szendrey Gabriella szabadúszó grafikus fejéből pattant ki, a polcán sorakozó selyemzsinórok hatására. Először csak kísérletezgetett, majd az elkészült ékszerek megtetszettek ismerőseinek, ami tovább görgette a projektet. A tervezőnő nemcsak magát a termékeket állítja elő, hanem az egész márka arculatáért is ő felel. Mottója pedig a "jövő kifürkészhetetlen", amely egyben a márkanév jelentése.

f1.jpg

f3.jpg

Rienne Creations

A Rienne egy ízig-vérig prémiummárka, amit, ha ránéztek a nyakláncokra, azonnal érzékeltek. Nagy Adrienn sztorija már-már tündérmesének tűnik. A MOME-n folytatott tanulmányai alatt volt lehetősége kijutni Londonba. De ő nem állt meg itt, hanem egészen New Yorkig utazott, hogy Marc Jacobs mellett dolgozhasson. A ruhatervezés mellett, az ékszerkészítés kezdetekben csak hobbi volt. Miután hazatért, hogy tovább mélyíthesse szakmai tudását, úgy döntött, belevág saját, kizárólag kézzel készített darabokból álló márkájának megalkotásába. Az alapanyagok, amelyek között találunk cseh kristályt, Swarowski kristályt, üveggyöngyöket, selymet, bőrt és féldrágaköveket, öt kontinensről érkeznek. Biztos vagyok benne, hogy egy Rienne-nyakláncot még olyan hölgy is tudna választani magának, aki egyáltalán nem kedveli a hivalkodó, extravagánsnak tűnő ékszereket.  

ri-21k.jpg

rienne-ada.jpg

rienne-43k.jpg

Karman Jewelry

A Karman-darabok számomra egy keleties, vadnyugati, törzsi stílust képviselnek. Kármán Orsi is a MOME-n végzett, grafikusként. Ékszereit az itthoni kreatív szakmában Oltai Kata kurátoron tudom elképzelni leginkább. A legszembetűnőbb a darabokon, hogy nagyon változatosak; hol háromszög alakú fémből készült medálokat, hol gömbformájú réz nyakláncokat látunk. A legtöbbször használt elemek pedig a csomózások, fonások és egyedi hajtogatási megoldások. Orsinak a a reklámszakmában grafikusként eltöltött évek teremtették meg azt az igényt, hogy visszaforduljon a manuális alkotáshoz. És milyen jól tette, hiszen színes, egyedi nyakláncai, karkötői, fülbevalói közül mindenki megtalálja a stílusához illőt.

kar 1.jpg

10307394_820743537955336_8053001335278446772_n.jpg

396844_610943262268699_731125025_n.jpg

Soie Essentielle


Kedvelem az egyszerű, színes, kör formájú csecsebecséket, így nem volt kérdés, hogy a francia nevű márka is bekerül válogatásomba. A Soie Essentielle tervezője állítása szerint a márka, egy szerelemgyermek, ami nagyon jó kiindulópont ebben a szakmában. A fő alapanyagra már a névből is asszociálhatunk, hiszen a soie franciául selymet jelent. Kezdetekben a tervező csak színesítésre használta a gyöngyöket, szalagokat, zsinórokat, majd később ez vált a darabok ismertetőjegyévé. A Soie-munkákat nézegetve, a “lehetőségek tárháza határtalan” kifejezés jut eszembe, mivel akármilyen színkombinációt képzelsz el, itt megtalálod. Ha szeretnél egy igazi statement nyakláncot a Soie Essentielle-t neked találták ki.   

10436158_799531830089855_4989705519218168416_n.jpg

10372175_787874761255562_9079330001140525959_n.jpg

 Neked melyik a kedvenced?

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr346421619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása