L-Style

L-Style

Pakolj hazaiba!

2013. január 21. - L-Style

Hol vannak már azok az idők, amikor csak a Louis Vuitton vagy a Gucci táskái közül választhattak azok, akik magas minőségű táskára vágytak. A fanatikus táskagyűjtők vagy azok, akik egy időtálló darabra szeretnének beruházni napjainkban, már magyar tervező által készített táskákat is vehetnek maguknak. Az egyik veterán táskadesigner, Luu Anh Tuan által tervezett darabok is vannak olyan kitűnő minőségűek, mint külföldi társaik. Ha jelenlegi gazdaságunk nem is működik jól, tehetséges és fiatal művészekben sosem szenvedtünk hiányt. Ismerkedjetek meg a következőkben öt általam kiválasztott magyar táskatervezővel és termékeikkel!

1.jpg

ANH TUAN

A már említett Tuan táskákat a vietnámi származású Luu Anh Tuan tervezi szezonról szezonra Budapesten. A Tuan által megálmodott darabok elengedhetetlenek a magasan kvalifikált dolgozó nő gardróbjából. 2006-ban indította saját márkáját, ami azóta már a hazai vezető designermárkákhoz tartozik. Munkáját díjjal is jutalmazták már, a 2008-as Fashion Awardson az év fiatal tervezője díjat nyerte el. Nem a díjak közé tartozik, de szintén fontos elismerést jelent a 2009-es tavaszi-nyári kollekciójának bemutatása a New York Fashion Week-en. Kollekcióiban kontrasztokkal testesíti meg a modern luxust. Táskái és kiegészítői készítésekor a tervező sokszor rég elfeledett, hagyományos kézművestechnikákat használ, melyeket modern technikákkal alkalmaz. Az alapszín a fekete, de nude, fehér vagy a legújabb, az Ourstyle Boutiqe-nak készült kollekcióban színes táskák közül is választhatunk.

tuan 1-jó.jpg

tuan 2-jó.jpg

tuan 3-jó.jpg

Forrás: Anh Tuan Facebook oldala, Ourstyle Boutique

Anna Amélie

A márkáról már írtunk egy korábbi cikkben, így a rendszeres olvasóknak nem ismeretlen. Oláh Anna, a márka tervezője a fiatal tervezőgenerációhoz tartozik. A tervezés iránti szenvedélye nem véletlen, hiszen művészcsaládban nőtt fel. Tanulmányait a MOME-n végezte bőr szakirányon és már ekkor kiforrott benne, hogy munkáival milyen stílust szeretne képviselni. Önálló márkája 2011-ben debütált, de azóta már maga mögött tud néhány szembetűnő változást. Tavaly májusban új arculatot kapott a brand, és a kezdeti kislányos-bájos kampányfotók után idén egy kifejezetten erotikus editorialra lehettünk figyelmesek. A táskák színesek, fényesek, feltűnőek. A 21. századi trendi lányoknak mindenképpen be kell szerezniük egyet.

anna am 2-jó.jpganna am 3-jó.jpg

anna amelie-jó.jpg

Forrás: Anna Amélie Facebook oldala

Ducsai Judit

A ducsaijudit márkára nemrégiben figyeltem fel a Facebookon és azonnal szemrevételeztem műveit. Szintén a frissen végzett hazai tervezőket képviseli. Alkotásait kifejezetten hétköznapi használatra tervezi, mert hisz benne, hogy kedvenc tárgyaink akkor okoznak örömöt, ha mindennap használjuk őket. Strapabíró, ugyanakkor praktikus és ötletes tárgyai sokak tetszését elnyerték. Munkáit szívesen látják külföldön is, rendszeresen állít ki Belgiumban, Olaszországban és a skandináv országokban. Diplomakollekciója a kloccolt technológián alapszik, és elnyerte vele az előző évben a Magyar Formatervezési Díj különdíját. A táskákon kívül lakberendezési tárgyakat és textilékszereket is készít. Daily táskái kiválóak a szaladgálós hétköznapokhoz, a Twins kollekció pedig saját változó ízlésünkhöz alakítható kivehető textil részeivel.

ducs 1-jó.jpg

ducs 2-jó.jpg

ducs 4-jó.jpg

Forrás: a ducsaijudit design Facebook oldala

Dora Abodi

A designer darabjait remélem senkinek sem kell bemutatni, ő is a hazai tervezők egyik oszlopos tagja. Ruháit, táskáit, kiegészítőit folyamatosan külföldön is bemutatja, és szinte minden évben besöpör valamilyen díjat is. Az itthoni celebek is előszeretettel viselik az általa megálmodott különleges költeményeket. Nemcsak Dóra ruhái egyediek, hanem táskáira is érdemes időt szentelnünk. Ha másért nem, azért, mert az idei őszi-téli kollekciójának egyik táskáját jelölték a New Yorki-i Independent Handbag Designer Awards-on. Az itt készült képeket itt tudjátok megnézni. A nemzetközi szezonokat betartva készíti kollekcióit, amelyeket mindig valamilyen különleges korszak, hangulat vagy akár irodalmi személy, mesehős inspirál. Táskáit mindenképpen ajánlom azoknak, akik szeretnének egy egyedi, markáns darabot ruhatárukba vagy kitűnni a szürke tömegből egy-egy feltűnő tatyóval. 

do ab 2 új.jpg

do ab 1 új.jpg

 

do ab 4.jpg

 


Forrá s: Dora Abodi Facebook

Lengyel Zsuzsi

Utolsó tervezőnk is egy hölgy, aki miatt kisebb kutatást kellett véghezvinnem, hogy megtudjam, miért is adta a fejét táskák tervezésére. Lengyel Zsuzsi először más irányban kezdte meg tanulmányait, hobbiból kezdett saját magának táskákat gyártani. A táskavarrás alapjait a Budapesti Divatiskola padjaiban sajátította el, majd mikor gyermekeivel otthon maradt, szabadidejében készítette el színes, variálható táskáit. Ezek aztán a WAMP-on debütáltak, és innentől már nem volt megállás. Azért tetszettek meg a handbagjei, mert szuper színűek és mert variálhatóak, átalakíthatóak. Magáról  pedig ezt mondja: “Szeretem a színeket, az egyszerű geometrikus formákat, de mindig kell egy kis csavar, ami összezavarja a „nyugalmat”. Szeretem, ahogy a gondolataimból táskák születnek. Ez egy színes mesevilág...”

le zs 2 jó.jpg

le zsu 4 jó.jpg

le zs 3 jó.jpg

Forrás: Lengyel Zsuzsi Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr165028564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsivirag 2013.01.21. 21:22:51

Jók a tervezők. Egy ANH TUAN táskát én is elfogadnék.
süti beállítások módosítása