L-Style

L-Style

Gyönyörűségek New York-ból

2013. február 18. - L-Style

Már lefutott a New York Fashion Week, ahol a divatszakmában kevésbé jártasak is tudják, hogy mindig a következő évi kollekciókat mutatják be a tervezők. Habár a klasszikus divatvárosok Párizs és Milánó, a legfontosabbak közé tartozik az amerikai piac és így a New York-ban futó divathét. A bemutatókat a Lincoln Center nevű rendezvényközpontban láthatjuk évről évre. Legelőször 1943-ban rendezték meg, hogy felrázzák az embereket a második világháború borzalmai után és eltereljék a figyelmet a francia divattervezőkről. Kezdetben még Press Week néven futott, és a buyerek egyáltalán nem vettek részt ilyen rendezvényen. A 2011-es évtől fő támogatója a Mercedes-Benz autógyár lett, amely a hivatalos névben is megjelenik, így a bennfentesek csak Mercedes-Benz Fashion Week néven emlegetik. A továbbiakban a legszebb estélyi és koktélruhákból szemezgettem. Katt a továbbra!

jo.jpg

Jenny Packham

A kollekciót alapvetően a 17. századi párizsi szalonok inspirálták. Akkoriban itt találkoztak a hölgyek, hogy megvitassák a művészet és kultúra kérdéseit. Jenny szerint nemcsak feketében pompázhatunk egy estélyen, hanem barack, piros vagy akár sötétkék színekben is. A legtöbb ruhát megbolondította egy kis gyönggyel vagy kövekkel. Az elmaradhatatlan tüll anyag is megjelenik, leginkább a ruhák felső részén. A tervezőhölgy anélkül, hogy bármilyen formabontó elemet használna, gyönyörű és természetes ruhákat alkotott. Egyedül a modellekkel nem vagyok kibékülve, rondák, bár mentségükre szóljon, lehet, csak a sminkesek hibájából.

j 8.jpgj 7.jpg

j 6.jpgj 3.jpg

j 5.jpgj 9.jpg

j 4.jpgj 11-k.jpg

j 1-k.jpgj 10 k.jpg

Marchesa

A Marchesa márkát valószínűleg többen ismerik, mint az előző tervezőt, mert ruháik folyamatosan jelen vannak a sztárokon a nagyobb díjátadókon és ünnepségeken. Az ilyen eseményeken mindig láthatunk egy hölgyet Marchesában villogni. Idén nem sajnálták a tüllt, a virágmintákat és a különleges csavarásokat, rátéteteket a darabjaikról. Itt is bátran válogathatunk a színekből és a fazonokból is. Ujjatlan, ujjas vagy akár pánt nélküli ruhácskát is vehetünk magunknak. A gyűjtemény egyébként a tizennyolcadik századi romantikából táplálkozik. Ha egy ilyen ruhát veszünk fel, teljesen arisztokratikus kinézetet kölcsönözhetünk magunknak. A legkülönlegesebb anyagokat használták, mint amilyen a selyem, szatén vagy a csipke. Ezeket a darabokat az érettebb hölgyeknek ajánlom.

m 9.jpg m 8.jpg

m 3.jpgm 7.jpg

m 10.jpgm 6.jpg

m 4.jpgm 5.jpg   
Monique Lhuillier

Amilyen különleges Monique neve, olyan különlegesek ruhái is. Az általa tervezett költeményeket is, előszeretettel viselik a vörös szőnyeges eseményeken a hírességek. Az itt bemutatott tervezők közül ő készítette a legmodernebb estélyiket. Néhol szőrmét és tollakat is használt, hogy még izgalmasabbá tegye az egyszerű fazonokat. A színeket nem vitte túlzásba, az arany, fekete és a fehér a meghatározó, de láthatunk piros vagy  zöld színben vonuló modelleket is. Egyszerre klasszikus és modern, mi kell még? Nálam ő a favorit!

m l 10.jpgm l 6.jpg

m l 8.jpgm l 5.jpg

m l 3.jpg

m l 4.jpg

m l 7.jpgm l 2.jpg

moniqe lhuillier 1.jpgml 9.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr75084944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása