L-Style

L-Style

Felfaltuk Amerikát a Kertész utcában

2015. február 06. - L-Style

Imádok enni, új konyhákat felfedezni, új helyekre beülni. Az utóbbi években igazi burgerforradalom zajlott le Budapesten, erősítve a streetfood-lázt. Egymás hegyén-hátán nyíltak a burgeres helyek. Kezdetben inkább Pesten volt a gócpont, mostanában viszont Buda is kezd felzárkózni. Szerintem a hamburger az az étel, amit kevesen utasítanak vissza. Jól elkészíteni viszont nem könnyű. Emlékszem, gyerekkoromban sokszor vettünk fagyasztott hambipogácsákat, majd jól megtömtük a zsemlénket zöldségekkel, kecsappal és ettünk. Most profibb keretek között ettünk burgereket.

11012286_961006363910938_2024273587_n.jpg

Az egyik friss burgeres listából szemeltük ki magunknak a Fald fel Amerikát nevű helyet. A meglátogatása viszont nem előre eltervezett volt. Sétáltunk a Kiskörúton este nyolc körül egy hétköznap és már éppen szentségelni kezdtem volna, hogy egy hely sincs nyitva már ilyenkor, mikor kitaláltuk, sétáljunk el ide. Nem volt egy rövid séta, de legalább előre ledolgoztuk a kalóriákat.

Először bekukucskálva próbáltuk megnézni az árakat, mivel jó magyarokhoz híven nekünk fontos, hogy ne kétezret adjunk ki egy hambiért, amihez még sültkrumpli sem jár. Sajnos már volt ilyen jellegű tapasztalatunk, ami persze néha belefér, de olyan nagyon különleges élményt nem kaptunk. Tehát, éppen leskelődünk, mikor a kint dohányzó pultos kedvesen megkérdezi, hogy segíthet-e. Fő kérdésünk a krumplira irányult, hogy az benne van-e az árban vagy sem. Feketepont jár viszont azért, hogy ez sem az étlapon, sem a benti táblán nincs feltüntetve. Pozitív válasz miatt rögtön el is foglaltuk helyünket a galérián. Mikor mi érkeztünk, még alig voltak, aztán szép sorban szinte minden asztal megtelt. Amin nem csodálkozunk, mert kiváló ízű hamburgereket kaptunk. Ami az enteriőrt illeti, szerintem még nem végleges. Fekete faasztalok és székeket illetve amerikai feliratos és vintage képeket láthatunk, középen pedig az elmaradhatatlan TV. Semmi extra, de illik a helyhez.

11041388_961006367244271_12909045_n.jpg

Az alapburgert próbáltuk ki, ami Buffalo névre hallgat mindenféle extra nélkül. Járt hozzá ugye a hasáb és egy kis káposztasaláta is. A krumpli engem nem a klasszikusra emlékeztetett, hanem inkább a sütőben sültre. Nem tocsogott az olajban, ízügyileg is rendben volt. A sali a megszokott káposztasaláta ízvilágát hozta. A hamburger mérete pont megfelelő volt, elsőre nem tudtunk beleharapni. Én a mustárt nem szeretem, így az engem kicsit zavart, de ettől eltekintve nincs panaszom az ízre. A hús jól átsült mondjuk én nem vagyok ebben szakértő.  

Ami pluszpont, hogy meglepően széles az étlap, még desszertek terén is. Nem csak amerikai, hanem mexikói és magyaros főételeket is ehetünk. Desszertek közül pedig nem csak sajttortát vagy amerikai palacsintát, hanem akár répatortát és fagyikelyhet is választhatunk. Sőt még gyümölcsturmixot is ihatunk. Összegezve tehát, teljes mértékben elégedetten távoztunk, szuper árakon szuper kajákat kaptunk, mindenképpen vissza fogunk még térni.      

Képek: saját és Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr37146525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása