L-Style

L-Style

Inspiráló Nők: Lena Dunham

2015. január 12. - L-Style

Lenát már ismerhetitek, hiszen szerepelt a photoshopos bejegyzésben, ami elég nagy port kavart. Ő a népszerű Girls sorozat alkotója és főszereplője is. Pont most fog indulni a negyedik évad, én már alig várom. Lena egyébként ezen kívül számos más szerepben is tetszeleg, író és szerinte generációjának hangja is, de nevezték már a popkultúra ikonjának is. Valamilyen botrány mindig történik körülötte. Nézzük meg, valójában honnan jött, mit is akar Lena Dunham.

201410-omag-dunham-949x534.jpg

Azt mondják, könnyű volt neki berobbanni, hiszen szülei a New York-i művészvilágban dolgoznak, anyukája fotós, apukája pedig festő. Gyermekkorát az egyik legkultikusabb negyedben, a Sohóban töltötte. A brooklyni Saint Anne's Schoolban érettségizett. Ezután az Oberlin College-ra ment kreatív írást tanulni, akárcsak a sorozatban. Először klasszikus írónak készült, de inkább forgatókönyveket és rövidfilmeket írt. Ezek közül a legsikeresebb a 2010-es életrajzi ihletésű Tiny Furniture, amit saját lakásukban vett fel mindössze 18 nap alatt. Ekkoriban figyelt fel rá Judd Apatow filmproducer, és leszerződött vele a Girls-höz. Ez az a sorozat, amit vagy szeretsz vagy egyenesen utálsz. Sokan a Szex és New York modern változatának nevezik, hiszen négy 20-as éveik elején járó lány keresi útját New York városában. Lena nem fogja vissza magát, előszeretettel szerepel meztelen jelenetekben. Sokaknál ez veri ki a biztosítékot: hogy enyhén szólva sem tökéletes alakját, miért kell mindig az arcunkba tolnia. A sorozat számos díjat bezsebelt már többek között Emmy- és Golden Globe-díjat is.

Saját könyve Not That Kind of Girl címmel jelent meg a Random House gondozásában tavaly. Mi más is lenne témája, mint Lena tindézserkora, szexszel, szerelemmel tarkítva. Részletezi különböző betegségeit, kapcsolatát édesanyjával és húgával. Őszintén beszél arról, hogy nagyon aggódó tini volt, köszönhetően az anorexiás modellfotóknak, amelyeket a média közvetít és megosztja velünk első szexuális élményét is. Az egyik legnagyobb botrány a könyv körül, hogy hétéves korában szexuálisan zaklatta az akkor egyéves húgát. Pedig valójában csak kíváncsi volt, milyen lehet belülről egy lány vaginája.   

Lena lelkes social media-használó, követhetitek a Twitteren, Instagramon keresztül is. Következő nagy projektje pedig a Catherine, Called Birdy novellából való film készítése lesz, legalábbis ezt mondta még októberben a New Yorker Fesztiválon. Ez egy középkorban játszódó könyv, aminek középpontjában egy brit lány gyerekkora áll.

Te mit gondolsz Lena Dunham-ról?

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr547062217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása