L-Style

L-Style

Vika Gazinskaya: az orosz stílus ikon

2014. január 26. - L-Style

Kedvelem a legújabb orosz It-girl generáció tagjait mint, amilyen Vika Gaginskaya is. Habár igaz először Mirán akadt meg a szemem, de azért Vika sem az a személy, akit nem szúrsz ki a tengernyi street style fotó közül. Valójában divattervező, meghökkentő cuccokat tervez. A továbbiakban ismerjétek meg munkásságát és elképesztő stílusát.  

ok 3.jpg

Sajnos Moszkvában még ma sem rúg könnyű labdába az, aki divattervezéssel akar foglalkozni. Vika szerint az egyik legnagyobb problémát a megfelelő munkaerő hiánya jelenti, az orosz fővárosban nem találsz egykönnyen olyat, aki tud modellezni de még olyat sem, aki tudná milyen módon kell egy e-mailre válaszolni a nemzetközi sajtótól vagy a buyerektől. Szerencsére Vika elnyerte tavaly a neves ANDAM nevű divat díjat, aminek köszönhetően felfigyeltek rá a legnagyobb luxus termékeket forgalmazó üzletek, mint amilyen a Net-a-Porter vagy a Colette. Gazinskaya egykeként nőtt fel egy nagyon egyszerű családban, amikor a Szovjetuniónak köszönhetően alig lehetett tudni valamit a nemzetközi divatról. A szomszédságukban nyílt egy kis üzlet, ahonnan első kézből szippanthatta be a külföldi divatmagazinokat és a különleges ruhákat. Ő is, mint sok más tervező először, anyukájának, babáinak készített apróságokat. 16 éves korára döntötte el, hogy ő bizony a divatiparban szeretne érvényesülni.

ok2.jpg

Tanulmányait a Moszkvai Egyetem fashion desing szakján kezdte el. Számos helyi verseny után, 2002-ben megnyert egy gyakornoki pozíciót a L’Officiel Russia magazinhoz. Nagyon sok mindent tanult itt az eltöltött két év alatt, megismerte többek között Richard Avedon és Guy Bourdin munkáit is. Már ekkor is kitűnt őrült stílusával, sminkjeit mindig az aktuális M.A.C. reklámok inspirálták. 2006-ban jelenet meg első önálló kollekciójával, amihez segítséget egy kaliforniai művésztől Bart Dorsa-tól kapott, de az úriember utána nem maradt meg a business-ben.

ok.jpg

Az áttörést a 2009-es év hozta meg, amikor ellátogatott a Párizsi Divathétre, ahol rengeteg street style fotós kapta lencsevégre saját tervezéseiben. Néhány szezonnal később az itt szert tett népszerűségnek köszönhetően, már showroomot is nyitott Párizsban. Jelenleg számos nemzetközi üzlet árulja kollekcióit. De a kivitelezést, varrást még mindig Moszkvában csinálja, leginkább a kedvezőbb árak miatt. Tervei között szerepel egy New York-i stúdió megnyitása, és gondolkozik egy második vonal bevezetésén is.

ok 6.jpeg

ok 6.jpg

ok5.jpg

ok 8.jpegok 7.jpeg

ok 9.jpg

ok 10.jpg

ok4.jpg

ok12.jpeg

ok 13.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr85780945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.01.27. 22:04:18

Nekem egyáltalán nem tetszik.

zila5 2014.01.27. 23:13:34

Erre szokták azt mondani, hogy rájuk dőlt a ruhásszekrény? :D
süti beállítások módosítása