L-Style

L-Style

A világ legstílusosabb ikrei

2013. december 29. - L-Style

Mary-Kate és Ashley Olsen nem tartozik azokhoz a gyerekszínészekhez, akik eltűntek a süllyesztőben egy-egy híres szerepük után. Ők továbbléptek és ma már milliárdosnak mondhatják magukat, nem mellesleg pedig több divatmárkát is működtetnek. Most megtudhatjátok, hogyan váltak stílusikonná.

ashley-olsen-orange-dress.jpg

Az ikrek a napsütötte Kaliforniában születtek, 1986-ban. Bár szinte alig lehet megkülönböztetni őket, nem egypetéjű, hanem kétpetéjű ikrek. Népes családba születtek, van egy húguk, Elizabeth, egy bátyjuk, Trent és két féltestvérük az édesapjuk révén. A filmezést már csecsemőkorukban elkezdték, hathónaposak voltak, amikor a Bír-lak sitcomban szerepeltek. A sorozat után még jött néhány szerep, majd 1993-ban a szülők felkérésére Robert Thorne, a szórakoztatóiparban jártas ügyvéd megalapította a lányoknak a Dualstarst. Első filmszerepük a Kettőn áll a vásárban volt, ezután újabb sorozatok jöttek. Nem csak filmes és televíziós színésznőként voltak jelen a showbizniszben, hanem ruhákkal, könyvekkel, cd-kkel, kazettákkal, sminktermékekkel, parfümökkel is. Egyre több ajánlatot kaptak, mikor a a vezető cégek felismerték, hogy szinte mindent el lehet adni nevükkel és a képükkel. A Wal-Mart által forgalmazott ruháikat elkapkodták, ugyanúgy mint a róluk megformázott Barbie babákat. Tízéves korukra Amerika legvagyonosabb sztárjaihoz tartoztak.    

2b64ac1f970a88878e45ca993888a437.jpg

A szülők a kilencvenes években váltak el, ami kissé megviselte a lányokat. A gimnázium utolsó évében aktívan részt vettek cégük irányításában, teljes mértékben pedig 18 éves korukban vették át, Thorne pedig az üzleti tanácsadójuk lett. Az Olsen-lányokat úgy jellemezték, hogy ők voltak azok a gyereksztárok, akik felnövésükkel is meg tudták tartani imázsukat. Ám a rosszindulatú pletykák és botrányok őket sem kímélték: miután elkezdték az egyetemet, Mary-Kate-et drogproblémákkal vádolták, a bulvárlapok pedig anorexiásnak tartották őket. Természetesen mindkét vádat tagadták, de az biztos, hogy Mary-Kate eltöltött néhány hónapot egy sundance-i drog és alkohol ambulancián. A középiskola után mindketten elkezdték a New York Egyetemet, különböző szakon. Az egyetem alatt váltak igazi stílusikonná, a “boho chic” vagy “homeless” jelzővel illetett stílusukkal. Ez azt jelenti, hogy úgy néztek ki, ha utcára léptek, mint a hajléktalanok. Mindenféle bő cuccot magukra aggattak, ehhez felvettek rengeteg ékszert, a hajuk pedig olyan volt, mintha hetek óta nem mosták volna meg. Akkoriban, rengeteget cikkeztek róluk a magazinok. Stílusok azóta már érettebbé és szofisztikáltabbá vált.

969ae0078da2c65dee127544137ad51e.jpg

A divat iránti szerelmük nem hagyott alább, ezért 2006-ban megalapították The Row márkájukat. Az ötlet onnan ered, hogy Ashley meg akarta alkotni a tökéletes pólót és elkezdett dolgozni egy Los Angeles-i céggel a siker érdekében. Ezután alakult ki a Row koncepciója, ami egy luxusmárka, a gyártás pedig Amerikában és Olaszországban történik. A lányok elmondása szerint a Row olyan nőknek készül, akik meg tudják fizetni a minőséget, de nem akarják magukat teleaggatni logókkal. A kollekciók klasszikus darabokból állnak, amelyek kiválóan passzolnak az alakra és nem mennek ki a divatból egy szezon után sem. Nem tétlenkedtek ezután sem és megalapították második márkájukat az Elizabeth and James-t. Ez már inkább a fiatalabbaknak készül, bohém, laza stílusban. Még nem ért véget a ruhamárkák száma, az Olsenboyet a JC Penneyvel együtt forgalmazzák az amerikai tiniknek. Mindennapjaikat a cégük irányításával töltik, mindegyik márkával a terjeszkedés a cél, esetleg egy férfi kollekciót is piacra fognak dobni. És még mindig csak 27 évesek!

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr405612697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása