L-Style

L-Style

Filmek a Sundance Fesztiválról

2015. február 01. - L-Style

A filmfesztivál pont máig tart az amerikai Park City-ben. Mondhatjuk, hogy a Cannes-i szemle után ez a legnagyobb független filmfesztivál. Az alapító Robert Redford, ami engem nagyon meglepett. Ő hozta létre még 1981-ben a Sundance Alapítványt. Támogatni szeretnék a kezdő filmeseket, hogy könnyebben érvényesülhessenek a filmbizniszben. Nem csak amerikai, hanem nemzetközi rövidfilmeket is vetítenek. Illetve versenyen kívül is nézhetünk független műveket. Nincs olyan nagy puccparádé, mint a Cannes-i fesztiválon, de azért itt is megjelennek nagy nevek. Az idei felhozatalból választottam ki nektek három filmet!

Mistress America

Amiben szerepel Greta Gerwig, az az én filmes listámról nem maradhat ki. Ő a legújabb hipszter filmek kihagyhatatlan szereplője. Amióta Noah Baumbach forgatókönyvíróval jól egymásra találtak, együtt gyártják a harmincas útkeresős filmeket. Érdemes tőlük megnézni a Frances Hat, viszont a Lola Versust inkább hanyagoljátok. A Mistress America középpontjában Tracy áll, aki friss egyetemista hol máshol, mint New Yorkban. Sajnos nem érzi át az egyetem izgalmait, sem a káprázatos városi létet. Aztán egyszer csak előkerül a leendő mostohatestvére, Brooke, aki kimenti őt kezdeti depressziójából. A Mistress America egy film az álmok üldözéséről, a hirtelen jött családik kötelékekről és a macskalopásról.

I am Michael

Következő filmünk egy cseppet komolyabb témát dolgoz fel. Ebben a műben Emma Roberts és James Franco alakítják a főszerepeket. A pasi szerintem egy szupertehetség és a csaj sem rossz. A történet egy homoszexuális férfiról szól. Michael Glatze a melegjogi aktivista 2007-ben sokkolta barátait és követőit, amikor nyilvánosságra hozta homoszexualitását. Justin Kelly, a rendező alaposan feltárta Michael összetett és érdekes átalakulását. A film azokat az éveket ábrázolja, amikor az idealista Michael partnerével hangot ad egy új fiatal meleggenerációnak írásain és filmjein keresztül. Kutakodásai közben arra is rá kell jönnie, hogy a katolikus hit és a melegség nem összeegyeztethető. Nem könnyű téma, szeretem, ha egy filmnek van mondanivalója, így én tuti megfogom nézni.

Sleeping with other people

Ezt a darabot is a premier szekcióban vetítik, Alison Brie és Jason Sudeikis főszereplésével. Brie egy olyan lányt alakít, aki örökösen megcsalja párját, Sudeikis pedig egy szívtiprót. Ők ketten, miután együtt vesztették el szüzességüket, egy szexfüggőknek tartott előadáson találkoznak véletlenül ismét New Yorkban. Az a bizonyos szikra talán újra fellobban, de már végigjárták ezt az utat korábban. Aztán megegyeznek egy olyan barátságban, ahol kölcsönösen támogatják egymás felépülését. Vajon lehet-e igazi barátság két olyan személy között, akik korábban szeretők voltak? Azért is vagyok kíváncsi a filmre, mert a Koszorúslányok rendezője jegyzi.  

 Te melyiket néznéd meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr547130815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása