L-Style

L-Style

Az örök márka

2012. április 17. - L-Style

Ha azt mondom, Burberry, valami biztos mindenkinek eszébe jut. A Burberry az a márka, amely mindig ott van a középpontban, náluk mindig történik valami. Amióta Christopher Bailey a kreatív igazgató, a márka szárnyal. Most azonban azt fogjuk megtudni, hogyan is jutott eddig ez a brand.

424795_10150730056171425_122792026424_11826879_185056753_n.jpg

SS 2012 kollekció

burberry-kicsi3.jpgA divatház atyja Thomas Burberry, aki 21 évesen egy textil üzlet megnyitásával kezdte karrierjét, egy angliai kisvárosban Hampshire-ben. Egy újfajta anyag feltalálásának köszönhetően később Londonban is nyitott egy üzletet, fiaival karöltve. Az első megrendelők között volt a brit hadsereg, akiknek viharkabátot készítettek és ez az első világháború alatt rendszeres öltözékké vált. Az újfajta anyag, amit már említettem, a gabardin volt, ami vízálló és légáteresztő egybe, mintája pedig tradicionális brit kockás. Később ezt viselték a sztárok olyan filmekben, mint a Casablanca vagy a Reggeli Tiffanynál. Az 1920-as évekig csak egy márka volt, amely kabátokat árul. Akkor kezdett divatmárkává alakulni, mikor esernyőket, sálakat és bőröndöket is elkezdtek forgalmazni. Ezzel a brit imázssal betörtek az ázsiai és amerikai piacra is. Ezután viszontagságos évek következtek, egészen a 90-es évekig. Rose Mario Bravo, ekkoriban került a vezér igazgatói székbe, a New Yorki Saks áruházból. Úgy tűnik jól elvégezte a feladatát, ami az volt, hogy megújítsa a márkát. Ő választott Christopher vezető tervezőnek és Kate Mosst, múzsának.

Christopher már nem csak tervező, hanem ő felel, az összes termék eladásáért és a főhadiszállást is ő rendezte be Londonban, valamint a honlapot is ő találta ki. Korábban a Donna Karannál és a Guccinál is dolgozott. 1994-ben a Royal College of Art-ban szerezte mester diplomáját. A Burberry darabokban,a punk stílust kombinálja a luxussal, a tradicionális elemeket a kortárs esztétikával.

burberry 1-kicsi.jpgburberry 2 kicsi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr44455763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása