L-Style

L-Style

Nemzetközi trendek magyaroktól

2013. június 17. - L-Style

Idén tavasszal és nyáron is elővették jegyzetfüzeteiket a tervezők és megalkották a legújabb trendeket. Természetesen, találunk új elemeket is, de a divat mindig körforgásban van, így vannak olyan klasszikusok, amik időről időre visszatérnek. Most megmutatjuk, hogy a magyar tervezők is a tartják a lépést a nemzetközi trendekkel.

Ha valamennyire is követitek a divatot tudjátok, hogy minden kollekció mindig az adott szezon előtt fél évvel hamarabb kerül bemutatásra. Ez pedig, azzal jár, hogy az ötleteket, inspirációkat jóval a show előtt össze kell gyűjteni. Majd következhet a kivitelezés, varrás, szabás és minden, ami ahhoz szükséges, hogy a ruhák hibátlanok legyenek. Világos tehát, hogy magyar tervezőinknek esélye sincs a koppizásra, hiszen ezek a folyamatok egyszerre mennek végbe. Úgy, hogy most kezdjünk is neki a színek, formák, és anyagok boncolgatásának.

Színtiszta fehér

A fehér színt sokáig menyasszonyos színnek tartották, mai napig ha tetőtől talpig fehérbe öltözök, furcsán néznek rám az emberek. A designerek viszont már régen túlléptek a sztereotípián és bátran használják a fehéret. Amit még itt kiemelnék, azaz egybe részes ingruha, amit számos tervező elkészített a meleg nyárra. Például, Alexander Wangnál láthatunk kétféle variációt erre a ruhadarabra. De nem csak ő, hanem az annChi márka és az Áeron is szereti ezt a fazont. Szintén megfigyelhetünk a magyaroknál fehér ruhákat a CSF márkától is, és a Jill Sander Navy al márkájánál is.

2.jpg

1.jpg

3.jpg

Sortok

Nekem ez a kedvenc nyári viseletem, kényelmes és még akár szexi is lehet, ha olyan fazont választunk. Ezt jól tudják a neves divattervezők is, így idén nyáron is megörvendeztettek minket a kis rövidnadrágokkal. A Tory Brunch egy vagány pirosat mutatott be, Szegedi Kata lenge feketét, Nanushka pedig szintén egy sötét árnyalatú sportos darabot álmodott meg. Ha még nincs egy sortotok se, akkor idén mindenképpen újítsatok be egyet vagy többet!

4.jpg

Két szín egy ruhán

A színek variálását idén, szinte minden tervező bevetette. Nem ijedtek meg attól, hogy csak egy árnyalatnyi különbségű színt használjanak egybe ruhákon vagy ingeken. Tomcsányi Dórit és a Viktor & Rolf brand is, a barackvirágot és egy hozzá passzoló pasztell színt választott. De a kék szín sem maradt ki a repertoárból, Tomcsányi Dóri és 3.1 Phillip Lim tervezője is, a patchwork varrási technikát használta, hogy két színt használjon egy ingen. Bátran vegyünk magunknak több színű darabokat!

5.jpg

6.jpg

Tűnj ki narancssárgában

Több modell is ebben a színben pompázott a divatbemutatókon. Az izzó narancssárga megihlette Victoria Bechkamat, aki boyfriend zakót tervezett ebben a színben, de a Use is szívesen dolgozott vele. Nem csak felsőruházatot, hanem akár ilyen színű nyári ruhát is találunk a neves tervezők darabjai között. A Use egy elegánsabb ruhát készített míg, a Banana Republic egy laza nyári dresszt. Kombináljuk fehérrel és pasztell kiegészítőkkel ezt az igazán élénk színt.

7.jpg

8.jpg

Bokáig érő nadrágok

Ha este már hűvösebb az idő, nyugodtan felvehetünk egy hosszú nadrágot, de hogy mégis érezzük a nyarat, válasszunk egy csak a bokáig érő darabot. Ezeket most újra felfedezték a designerek, így a Chloenál és Nanushkánál is találunk ilyen laza nacikat. De a Nubu és Helmut Lang sem maradt a sorból, ők is megálmodtak egy-egy sajátos bő verziót erre a fazonra.

9.jpg

10.jpg

Bőr, kékben

A bőr anyag mára már a divat szakmában alkotók kedvencévé lépett elő, szinte nincs is olyan szezon, amikor ne bukkanna fel ez az anyag. A hagyományos bőrt először fekete és barna színekben láthattuk, mostanra viszont már akár kékben is találunk bőr felsőket és nadrágokat is. Bőr kabátot mutatott be a L’ Wren Scott, kék topot pedig az Áeron. Egy egész outfitet is láthatunk kék bőrből, Napsugár von Bitterától.

11.jpg

12.jpg

Metál

A csillogás idén sem maradhat ki, fémesen villogó darabokból nincs hiány. Mindenképpen izgalmas a pasztell és az élén színek rengetegéből, ez a bevállalós anyag. Több tervező is dolgozott metálos színekkel, a Burberry egy mini pelerint küldött a kifutóra, a DKNY márka pedig, egy ceruzaszoknyán használta a metálos csillogást. A hazai márkák közül a Nubunál találunk metálos rövidnadrágot és egy mellényt is. Csillogásra fel!

13.jpg

Áttetsző részek

A sejtelmes áttetsző részek is olyan elemek, amelyeket számos modellen megfigyelhettünk. Egy ilyen megoldással igazán különlegessé tehetjük az unalmas szoknyánkat vagy ruhánkat is. Szegedi Kata egy fekete szoknyát bolondított meg áttetsző betéttel, az Imogen márka pedig egy fehér ruhát tett egyedivé ily módon. A nemzetközi brandek közül pedig, a estélyi ruháiról híres Giabattista Valli tervezett egy áttetsző résszel ellátott piros szoknyát.

14.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr395364520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása