L-Style

L-Style

Feltörekvő divathatalom

2012. április 27. - L-Style

Állandóan változó világunkban a divat központjai is megújulnak. A fejlődés Latin-Amerikában számottevően észrevehető. Ezek közül a fejlődő országok közül most Brazíliát fogjuk górcső alá venni, egészen pontosan három meghatározó személyt a brazil divat világában. Gazdasági növekedését tekintve idén Brazília a hatodik helyet érte el. Nemrégiben olyan világmárkák is üzletet nyitottak, mint például a Prada, Gucci, Bottega Veneta, DVF és a Chanel.

550Brazil-Fashion-Week.jpg

550Alice-Ferraz.jpg
De nem csak a világmárkákat tekintve indult be a divatélet, hanem a virtuális térben is. 2011-ben alakult meg az F*Hits, amely összegyűjti a legnagyobb brazil divatbloggereket. Az alapító Aliz Ferraz,aki 1996-ban már saját PR-cégét vezette. Mostanra már több mint hetven márka PR-kapcsolataiért felel. Később egy reklámügynökséget is létrehozott, ezzel is segítve ügyfeleit. Készítettek katalógust, nyomtatott hirdetést vagy akár videót is. Majd ebből jött létre az F*Hits, amelyen nem csak olvashatunk de meg is vásárolhatjuk a bloggerek által bemutatott lookokat. Ferraz saját maga is működtet egy divatblogot. Elmondása szerint nagyon inspirálóan hat rá a divat, amely a tematikus naplókból árad. Tavaly ősszel meghívást kaptak a Londoni Divathétre is. Tervei között szerepel, hogy nyitnak egy pop-up üzletet Londonban, brazil divattervezők kollekcióiból.Véleménye szerint Issa’s Daniela Helaye
lnek, Marcia Medeirosnak, Lily Sartynak, Rodrigo Trussardinak és Paula Ferbenek van esélye, hogy nemzetközileg is elismert márkává váljanak. Ferraz szerint a növekvő brazil luxuspiacnak köszönhetően az időzítés megfelel a nemzetközi márkáknak. “Végre jönnek és felfedezik, hogy mi is jó ízléssel és kifinomultsággal rendelkezünk”-mondja Aliz. A legnagyobb kihívást abban látja ő is, amellyel hazánk tervezői is küszködnek, hogy a kollekcióknak ugyanakkor kell készen lenniük Latin Amerikában, mint Párizsban.

275natalie klein.jpgNatalie Klein, a legnagyobb brazil elektronikai és bútorforgalmazó brazil vállalat, a Casa Bahia örököse. De ő nem az a tipikus örökösnő, aki azzal hívja fel a sajtó figyelmét,hogy partyról partyra jár. 1997-ben megalapított az NK Store-t, amely válasz a legendás luxus bevásárlóközpontra, a Daslura.”Mi kurátorok vagyunk, akik összegyűjtik a legmegfelelőbb darabokat”-nyilatkozta Natalie. Egy nagyon pici kollekcióval kezdtük, amely a Chloe és Blumarine márkákat tartalmazta. A brazil luxusfogyasztók vágyott márkái közül kiemelte a Stella McCartney-t, a kitűnően szabott ruhái miatt, melyek szexisek de mégis visszafogottak. Valamint a Céline-t, amely cool minimalizmusával nagy számú klienst vonzana.  costanza_.jpg



Constanza Pacolato a brazil Vogue 73 éves főszerkesztő asszonya és egyben a brazil divat múzsája is. Története szokásosnak nevezhető, a divathoz már kiskorától kezdve köze volt, mivel édesanyja egy selyem-textilgyárban dolgozott Sao Paoloban. Hosszú ideig a családi vállalkozásban, a Santastoniciában dolgozott, mely textilanyagok forgalmazásával foglalkozik. Hirtelen elhatározással pedig az editorialok felé fordult. “Egy divatlap főszerkesztőjének szemével a jelenlegi brazil divat mesés”-mondja Constanza. Szerinte a brazil divat még nagyon fiatal, a ruházkodási ipar a hetvenes években kezdődött. Azelőtt csak műtermek voltak, ahol méretvétel után készültek a ruhák. A nagy áttörés az 1990-es években jött, amikor is hatalmas növekedés következett be a piacon és a fogyasztók körében egyaránt. De még mindig hiányoznak az ipari fejlesztések. A túlárazott előállítási költségek és a technológia hiánya rossz hatással vannak a helyi designerekre. Szerinte a termékekkel nincs probléma, de sajnos még mindig sokan jobban szeretnek külföldön vásárolni, Miamiban és New Yorkban.


A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr534476989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása