L-Style

L-Style

Magyar divat Los Angeles-ben

2013. február 13. - L-Style

A héten még egy sajtóanyagot kaptunk, amelyben egy fantasztikus kezdeményezést ismerhettünk meg. Ez pedig a Showroom Budapest nevű projekt. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan kerültek a magyar divattervezők a tengerentúlra, katt a továbbra.

blog 1.jpg

Az ötlet Jankovics Mariann stylist fejéből pattant ki. Maga is részese egy ékszer-kesztyű márkának Végh Saroltával, így gondolta, megmutatja őket a tengerentúlon is, egyik barátnője tervezte másik ékszereivel együtt. Elkezdett üzletekbe járni a termékkel, olyanokba, amelyeket kinti tervező barátja ajánlott neki. Néhány üzletvezetőnek rögtön megtetszettek a magyar designerek által készített darabok és már a következő kollekcióból is rendelni akartak. Mariann nem állt meg itt, hanem úgy gondolta, ha működik ez kicsiben, akkor nagyban is lehet csinálni. 

Csupó Gábor gGallery, nevű galériáját átalakították egy aranybarlanggá és egy fashion party keretében mutattak be tizenkét tervező által készített ruhát, cipőt és ékszert. Az enteriőr létrehozásában és a szervezésben szervesen részt vett Ujfalusi Károly, a gGallery managere. A rendezvény kurátora pedig Oláh Anna volt, akit itthon táskatervezőként ismerünk. A díszletet Filkey Áron iparművész tervezte, Vido Nori székekkel járult hozzá a belső térhez, a képeket pedig Wanda Martin divatfotós biztosította.  

blog 3.jpg

A lányok komolyan gondolják a projektet, más európai nagyvárosokba is elszeretnének jutni. Az első amerikai bemutatkozás mindenkit lenyűgözött, több ajánlatot is kaptak, sok volt az érdeklődő is. A jövőben pedig nem csak kiállítást akarnak, hanem erre épülő üzleteket is. Ők is azt gondolják, amit mi: miért ne lehetnének a magyar tervezők világhírűek, csak marketing kérdése az egész.

blog 2.jpg

blog 6.jpg

blog 4.jpg

blog 5.jpg

A részt vett tervezők:
DoraAbodi (Abodi Dora), Sarolt jewelry (Végh Sarolta), AnnaAmelié (Oláh Anna), KataSzegedi (Szegedi Kata), DanielBenus (Benus Dániel), Nubu (Garam Judit, Hajdú Anett, Kovács Adél), Dori Tomcsanyi (Tomcsanyi Dóri), Vido Nori (chair designer), YESSUS (Jankovics Mariann&Végh Sarolta), Vayaro (Ujfalusi Karoly), JULIA KALDY (Kaldy Julia), ZAKO (Mihaly Domokos & Éva Hídvégi & Flora Varga).

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr95078579

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.14. 11:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása