L-Style

L-Style

Origami olimpia

2012. július 16. - shesso

Ahogy közeleg az olimpia, egyre több divatmagazin választja egy-egy összeállítása központi témájául az ötkarikás játékokat. Az alábbi képsorozat az angol Vogue-ban jelent meg, és különlegessége, hogy a fotók miliőjét teljes egészében papírból építette fel Shona Heath díszlettervező. Lara Mullen törékeny modell maga is papírszerűen légiesen testesíti meg a vívókat (a képen a photoshop segítségével szerepel "duplán"), a műugrót... s még a súlyemelőt is! A fotós Tim Gutt volt, a ruhák többek között Versus, Givenchy, Lanvin és Christopher Kane darabok.

Vogue+UK+Paper+Plates+1.jpg

Tovább

Hazai csodák

Már megszokhattátok, hogy figyelemmel kísérjük a hazai divatéletet is. Most következzen egy olyan tervező, akinek ruhái egyediek és kifejezetten hordhatóak. Ő Tamara Barnoff grúz származású multimédia-művész,aki 2004 óta él és alkot Budapesten. Nézzük is meg, mi jellemző az idei nyári Barnoff-darabokra és a nőre, aki viseli őket.

Az érzelmes, de játékos és felszabadult Barnoff nő nem hagyja, hogy ruhái bármiben is korlátozzák. A szabadság volt a Barnoff ház nyári kollekciójának inspirálója, s a filozófia, mely a Barnoff darabokat egyébként is meghatározza: a ruhák az emberért léteznek, az ember soha nem állhat ruhadarabjai szolgálatába. A kollekció alkotásai a nyárból, a fényből táplálkoznak; a szabad, szárnyaló, kötöttségektől mentes nő légiességét szimbolizálják. A kedves, könnyed, mégis letisztult és finom kánikularuhák nem akadályozzák viselőjüket, kellemessé és kényelmessé teszik a mindennapokat. A színes anyagok, printek, a Sophie Magalashvili festményeivel díszített pólók, a laza szabásvonalak vidám, szabad nyarat ígérnek.

tamara 3.jpgtamara 4.jpg

260 2.jpg260.jpg

Fotók: Krulik Marcell Benjamin
Styling: Tamara Barnoff
Modell: Keck Sára

Tovább
süti beállítások módosítása