L-Style

Politika és divat

2017. február 23. - L-Style

Habár már vége van az New Yorkban zajló divathétnek, mégis most találtam egy videót arról, hogy bizony itt is jelen volt a politika. Méghozzá a kifutókon, a tervezők nem voltak restek kifejteni véleményüket a közönség számára. Megjelentek például a Woman's Marc szövegei vagy Donald Trumphoz köthető kifejezéseket varrtak a sapkákra, pólókra. Sőt, maguk a Woman's March szervezők is felbukkantak az egyik show előtt. Mit gondoltok, jó, hogy a divattervezők is kifejezik véleményüket?

Street Style a New Yorki Divathétről I.

Mint minden évben, most is ilyenkor futnak a divathetek a nagyvárosokban. Remélem mindenki kivülről fújja őket; New York, London, Párizs és Milánó. Amikor kint még havas a táj, a tervezők már a következő évi tavaszi - nyári darabjaikat mutatják be, amiből aztán választanak a multi brand áruházak buyerei, hogy idővel elkezdődhessen a gyártás. Majd a Zara és a fast fashion üzletek is elkezdik a másolást. Viszont nem csak a kifutón van élet, hanem bizony az utcákon is. A milliónyi követővel rendelkező divatbloggerek, Instagram sztárok, divatszerkesztők, topmodellek mutatják meg extravagáns szettjeiket. Azt vettem észre, hogy nincs szabály, legalábbis, ami az öltözködést illeti New Yorkban. Nyugodtan húzz fel trapéznadrágot, színes kötött ruhát de még az oversize színes pufikabát sem ciki. 

Tovább

Tavaszi szettek magyar tervezőktől

Mint az közismert imádom a magyar divattervezőket, annak ellenére, hogy sajnos az én pénztárcámnak még mindig megfizethetetlenek az áraik. Továbbra is gomba mód szaporodnak a tehetségesebbnél tehetségesebb designerek kis hazánkban. Vannak, akiknek sikerül befutniuk, mások pedig új szakma után néznek. A siker viszont még mindig nem elég, ha nincs megfelelő háttér, nehéz új évet kezdeni a divat oly gyorsan forgó kerekében. Ezért is néz sok designer befektető felé. A Nanushka, Végó Réka és az Áeron márkának is sikerült meggyőznie milliókkal rendelkező szakembereket. Na de térjünk a lényegre, mit kínálnak nekünk az idei meleg évszakokra? Három kedvenc tervezőm ruháit nézhetitek meg a továbbiakban.

Tovább

Inspiráló Nők: Sheryl Sandberg

Azt hiszem, népszerű volt a blogon az Inspiráló nők sorozat, így gondoltam, folytatom, egyébként én is kedvelem ezeket a bejegyzéseket. Most egy olyan nőről olvashattok, akiről már valószínűleg hallottatok. Ugyanis nem másról, mint a social media világának egyik meghatározó személyéről, azaz a Facebook második emberéről lesz szó. Sheryl negyvenhét évesen tudhatja magáénak ezt a pozíciót. Rajta volt a Time magazin 100-as listáján, amely a világ legbefolyásosabb embereit nevezte meg.

Tovább

Ezt vedd fel, ha állásinterjúra mész

Hihetetlen gyorsasággal telt el az előző év, még mindig kapkodom a fejem, hogy már 2017-et írunk. Számomra az év úgy kezdődött, hogy ismételten az álláskeresők táborát erősítem. Ezért gondoltam megosztom veletek mi az, amit felvehetünk ebben a szituációban és mi az, amit inkább kerüljünk. Tudom, lerágott csont, de mégis jó néha felfrissíteni eme divattudásunkat. Szerencsére ilyenkor télen talán könnyebb dolgunk van alapból az öltözködéssel így igaz ez az állásinterjús öltözékekre is. Nem fogunk megsülni egy blézerben, ingben vagy zárt cipellőben. Nem is szaporítom tovább a szót, mutatom azokat a darabokat, amelyek hozzásegíthetnek álmaitok állásának elnyeréséhez.

Tovább

Golden Globe 2017

Elindult az új év, megkezdődtek a vörös szőnyeges események is. Már is kiosztottak az Aranyglóbusz - díjakat, amit sokan az Oscar előszobájának tartanak. Több kategóriában is díjazzák nem csak a filmeket, hanem a sorozatokat is. Idén is volt csillogás, villogás, volt, aki jól választott és volt, aki kevésbé. A nyerteseket nézve kisebb - nagyobb meglepetések is történtek. Mindenesetre a La La Land-et mindenképpen nézzétek meg, tényleg olyan cuki, mint ahogy a kritikákban leírják. Most pedig következzenek a lélegzetállító kreációk!

emma-stone9.jpg

Emma Stone mint mindig, most is mesésen fest ebben ebben Valentino Haute Couture darabban. Bár, ahogy szoktam említeni, én ezzel a se színnel nem vagyok kibékülve, de most elnézem.

Tovább

Sorozat style

Már egyszer írtam a sorozatos stílusról, de mivel mindig újabbak bukkannak elő, így ismét összeszedtem a mostani kedvenc sorozataim figuráinak öltözékeit. A Broad City két agyament lányról szól, akik mindennapjaikat élik, hol máshol, mint New Yorkban. Ilana a zakkantabb, no de Abby-t sem kell félteni. Mind a ketten másféle testtípussal rendelkeznek, így már csak ezért is érdemes megnézni ruháikat. A Younger a kőkemény kiadói életbe kalauzol bennünk természetesen ismét New York-ban. Egy kis utána olvasás után kiderítettem, hogy a stylist Patricia Field, aki a Szex és New York öltözeteiért is felelt. Végül pedig a You’re the worst sitcom lány szereplőinek stílusát fogom bemutatni.

broad_city_map.jpg

Tovább

Fél év Németországban

Most egy kissé rendhagyó poszt következik, hiszen a személyes életemről lesz szó. Talán néhány évvel ezelőtt egy otthon maradt szilveszter éjszakám említettem pár dolgot magamról, de most annál is több következik. Mint azt észrevehettétek megint leállt a blog egy jó ideje, de ahogy az nálam lenni szokott emögött is személyes okok húzódnak.

Márciusban beletemetkeztem a munkába, a mesterdiplomám szakdolgozatába na meg persze ott volt a nyelvtanulás is. Aztán már teljesen kikopott a mindennapjaimból a blog, szeptemberben pedig nagy változás állt be az életemben. Mikor egyáltalán nem számítottam rá, elnyertem az Erasmus ösztöndíjat Németország egyik északi kisvárosába Klevébe. Szerencsére egy nem olyan régi törvény értelmében levelezős szakosan is elnyerhetem ezt az ösztöndíjat, bár a költségvetést jócskán ki kellett egészíteni így is, mégis rendkívül boldog voltam, mikor megtudtam az eredményt. Az én esetem kissé más, mint a megszokott Erasmus hallgatóké, lévén sokkal idősebb vagyok, mint az itt tanulók többsége, ráadásul az alapképzés elvégzése után nagyon kiszakadtam a “csak órákra járunk” státuszból.

Half a year in Germany

So this will be an unusual post about my personal life. Maybe I wrote something about me on New Year’s Eve some years ago, but now I'm going to tell a lot more. As you have noticed the blog has not been updated for a while and of course it happened because of personal reasons. In March I was busy with my work, my master thesis and of course learning German. Then I forget about the blog, and in September a big change happened. When I had not expected it at all, I won the Erasmus scholarship to a small town in Germany, Kleve.                                                                                      

Press "Tovább"!

12144769_10207789128029954_5278435421196890630_n.jpg

Tovább

Street style a milánói divathétről

Mint már írtam New Yorkban kezdődött a divathétőrület. Utána pedig Európára szegeződnek a divatimádók szemei, London, Milánó majd Párizs következik. Éppen most futnak a show-k az olasz városban Versace, Emilio Pucci és még sok más tervező mutatja be kollekcióját. A legújabb divatbemutatók mellett fontos szerep jut még az utcákon vonuló divatbolondoknak is. Ilyenkor senki nem fél elővenni legmerészebb darabjait, a feltűnés szinte kötelező. Minta- és színkavalkád garantált. Kitűnő inspirációs forrásként szolgálnak nekünk ezeket a képek. Összedobtam néhány szettet is, ha szeretnétek hasonló cuccokat venni. Kellemes nézelődést!

18-fall-2015-ready-to-wear-street-style-06.jpg

Tovább

Ez történt a New York Fashion Weeken

A díjátadók mellett beindult a divathetek szezonja is. A start az ikonikus városban, New Yorkban volt. Szerintem ez az a város, ahova mindenki szeretne eljutni életében legalább egyszer, ha van olyan, aki nem, jelentkezzen! Ha fiatal tervező vagy és bemutathatsz itt, a legnagyobbak között fognak számon tartani. Az amerikai tervezők mellett ezen az eseményen mindenféle más márka is felvonultatja legújabb kreációit. Mindenhol világsztárok nyüzsögnek, a vakuvillanások száma percenként biztos, hogy eléri a százat. Összeszedtem nektek egy amolyan vegyes válogatást. Nemcsak kollekciókról, hanem más újdonságokról, eseményekről is olvashattok!

 

Tovább

Oscar Red Carpet 2015

Átadták tehát a 2015-ös Oscar-díjakat is, ezzel véget is ért a díjátadószezon. Már elkezdtem nézni a filmeket, de meg kell, hogy mondjam eddig csalódás volt az összes. Nézhetetlenek ezek a filmek, de komolyan. Miért jó az, ha egy zenész véresre dobolja az ujjait? Mi a jó abban, ha mindenki őrült a Brodwayen? Előbbi a Whiplash, utóbbi pedig a Birdman című filmben figyelhető meg. Julianne Moore alakítására vagyok még kíváncsi, ő eddig is kiváló munkát végzett. Maradjunk inkább a vörősszőnyegnél, és a csodálatosabbnál csodálatosabb ruhakölteményeknél. Idén igazán kitett magáért mindenki.

Sajnos idén a kedvenceim nem vettek részt a gálán. Se Sandra Bullock, se Anne Hathaway. Itt van nekünk viszont Sienna Miller. Mindig is kiváló stílusáról híres celebnőnk egy sötétkék Oscar de la Renta-darabot választott. Elegáns, de mégis van benne egy kis lazaság.

Tovább

Inspiráló Nők: Sophia Amoruso

Akik otthon vannak az internetes vásárlásban, biztosan ismerik a Nasty Gal oldalt. Vagányabbnál vagányabb cuccokat lehet náluk rendelni, persze nem olcsón. Olyan nőknek árulják termékeiket, akik divatközpontúak, nyitottak és valami különlegesre vágynak. Mára már több, mint hatvan országba szállítanak, saját ruhamárkával és magazinnal is rendelkeznek. A céget Sophia Amoruso alapította, aki 2006-ban kezdte egy vintageholmikat áruló eBay-üzlettel.  A 2012-es évben már 128 millió dollár volt a bevételük, amivel elnyerték az egyik legnagyobb bevételű online kiskereskedés címet a Forbes magazintól az USA-ban. Nézzük meg, hogyan ért el ekkora sikert Sophia!

Tovább

Zara Home 2015 tavasz-nyár

Ha jól tudom itthon is megnyitotta a spanyol fast fashion lánc első lakberendezési üzletét. Ha végigböngészitek legújabb kollekciójukat, ti is örülni fogtok ennek. Csodálatos enteriőrképeket sikerült létrehozniuk, azonnal magamévá tenném az összes párnát, tányért, vázát. Rendkívül változatos stílusúak a darabok, a nők és a férfiak is találhatnak benne hasznos holmikat. Ilyenek például a virágos cuccok vagy a pasiknak a kék hajós darabok. Könnyedén luxusoázissá változtathatod otthonod a mécsesekkel vagy a vázákkal. Fürdőszobai kiegészítőktől kezdve egészen az ágytakaróig, mindent megtalálhattok a gyűjteményben. A néha már unalmassá váló Ikea darabok után, tiszta felüdülés a Zara Home. Ja és természetesen van gyerekkollekció is, kisfiúknak és kislányoknak is, hát mondanom sem kell übercuki az is. Készüljetek a képáradatra!

Tovább

Grammy Red Carpet 2015

A díjátadó szezon tovább pörög, ma hajnalban adták át a Grammy-díjakat. Mindenféle stílusból győztes kiáltanak ki, legyen az pop, r'n'b, vagy hip-hop. Olyan ez a díj, mint a filmeseknek az Oscar. Itt is egy amerikai szervezet dönt a győztesekről évről évre. Szerintem nagyon különleges maga a díj is, ami egy gramofon szobrocska. Itt aztán nem fogják vissza magukat a sztárok, mindenféle extrém ruhának lehetünk tanúi. Nézzük az idei felhozatalt!

Gwen Stefani egy különleges felsőrésszel ellátott Atelier Versace-overalt választott, klasszik feketében. Szerintem bevállalós! 

Tovább

Felfaltuk Amerikát a Kertész utcában

Imádok enni, új konyhákat felfedezni, új helyekre beülni. Az utóbbi években igazi burgerforradalom zajlott le Budapesten, erősítve a streetfood-lázt. Egymás hegyén-hátán nyíltak a burgeres helyek. Kezdetben inkább Pesten volt a gócpont, mostanában viszont Buda is kezd felzárkózni. Szerintem a hamburger az az étel, amit kevesen utasítanak vissza. Jól elkészíteni viszont nem könnyű. Emlékszem, gyerekkoromban sokszor vettünk fagyasztott hambipogácsákat, majd jól megtömtük a zsemlénket zöldségekkel, kecsappal és ettünk. Most profibb keretek között ettünk burgereket.

11012286_961006363910938_2024273587_n.jpg

Tovább

Nyolc tipp ahhoz, hogy ez az év más legyen

Azt a célt tűzted ki az új évre, hogy sokkal produktívabb leszel és hogy az eddig tologatott céljaidat is eléred? Szeretnéd, ha ez az év más lenne?  Szakmailag akarsz sikeresebbé válni? Ezeket a legkönnyebben úgy érheted el, ha egyszerű, napi szokásaidat változtatod meg. Sosem gondoltad volna, de az apró dolgok megváltoztatása járhat a legnagyobb sikerrel. Ahhoz, hogy sikeresebb legyél a hétköznapokban, először a legkisebb dolgaidon kell változtatnod. Nem kell hegyeket megmozgatni, de fontos, hogy tényleg akard. Most mutatok nyolc trükköt, ami segíthet céljaid elérésében.

Tovább

Filmek a Sundance Fesztiválról

A filmfesztivál pont máig tart az amerikai Park City-ben. Mondhatjuk, hogy a Cannes-i szemle után ez a legnagyobb független filmfesztivál. Az alapító Robert Redford, ami engem nagyon meglepett. Ő hozta létre még 1981-ben a Sundance Alapítványt. Támogatni szeretnék a kezdő filmeseket, hogy könnyebben érvényesülhessenek a filmbizniszben. Nem csak amerikai, hanem nemzetközi rövidfilmeket is vetítenek. Illetve versenyen kívül is nézhetünk független műveket. Nincs olyan nagy puccparádé, mint a Cannes-i fesztiválon, de azért itt is megjelennek nagy nevek. Az idei felhozatalból választottam ki nektek három filmet!

Tovább

Három kollekció a Berlin Fashion Weekről

Nem igazán szoktam követni a divatheteket, néha feltűnnek a Facebook-hírfolyamomban. De idén olyan sok helyen láttam, hogy úgy döntöttem részletesebben beszámolok a Berlini Divathétről. Kiemelkedő dolog volt, hogy a magyar kortárs designer márka, a Use Unused is prezentálta a 2015-ös őszi-téli kollekcióját. A németek bemutatói nem tartoznak a fontos divathetekhez, de azért itt is találhatunk figyelemreméltó tervezőket. Következzen tehát a számomra három legmeghatározóbb női kollekció.

Tovább

Öt ikonikus táska

Azt hiszem, ezt már korábban is megosztottam veletek; táskamániás vagyok. Egy nőnek minden alkalomra más-más típusú táskára van szüksége. Kell egy az irodába, egy hétvégére, egy bulizni, egy másik színházba és még sorolhatnám...Vannak olyan táskák, amelyekre több éves várólistára kell feliratkoznunk. A legnevesebb divatházak táskái közül minden szezonban születik egy ikonikus darab. Ami nagyjából azt jelenti, hogy minden második nő azt cipeli. Gondoljatok csak a Hermes Birkin darabjára, vagy a Chanel 2.55-re. Nézzük meg őket tüzetesebben.   

tumblr_lmkkmpwhtx1qepqlyo1_500.jpg

 

Tovább

Lisa Eldrige, a beauty-guru

Lisa a szépségipar legelismertebb sminkmestereihez tartozik. A legnagyobb luxusmárkákkal dolgozik, híresebbnél híresebb sztárokat sminkel mind a vörösszőnyegre, mind pedig magazinok különféle reklámkampányok számára. Youtube-csatornájának népszerűsége töretlen. Nemrégiben a Lancome szerződtette le mint kreatív igazgató. Most elárulja, milyen termékeket használ nap mint nap saját bőrére.


Tovább