L-Style

L-Style

Divat Németországban

2018. január 31. - L-Style

Németország - kezdhetném a szokásos blablával, hogy Angela Merker, milyen csodálatosan felépítette és működteti Európa egyik legerősebb gazdaságát. Meg jöhetne a migráns kérdés és a mérnökök, a szokásos kliséket, igazságokat még sorolhatnám az országról. Divat szempontjából azonban kevesen szokták megvizsgálni a németeket, talán nem véletlenül. Nem divatosak a németek vagy szimplán nem érdekli őket és inkább balatoni nyaralásra költik fizetésüket, mint sem Chanel zakókra? Pedig igenis létezik számos divatnagyágyú, mint amilyen a Zalando online webshop vagy a Tamaris cipőmárka esetleg az Adidas. A Business of Fashion cikke alapján jártam utána a német divatnak.

abb-oktalite-ranck-sulingen-150429-005-web.jpg

Tovább

Grammy 2018

Elkezdődött a díjátadószezon, amit én, mint fashionista imádok! A sztárok szerencsére nem bojkottálnak minden rendezvényt és öltöznek feketében, mint ahogyan a Golden Globe-gálán tették. A Grammyt idén is a Madison Square Gardenben rendezték, mint minden évben. A díj egy arany gramofont ábrázol és a legkiemelkedőbben teljesített zenészek kapják meg. Magyar is kapott már Grammy-díjat, Solti György karmester. Ebben az évben Bruno Mars nyerte a legtöbb gramofont, szinte az összes kategóriában győzött. Most azonban nézzük is a szépséges ruhacsodákat!
gettyimages-911485910-copy-1517180712.jpg

Tovább

Haute Couture és a hétköznapi divat

Mostanában futottak le a couture show-k, amelyeket általában a régi hagyományos divatházak rendeznek. Az haute couture egy francia szó, magas szabászatot jelent. Csak a dúsgazdagok tudják megfizetni a darabokat, ma már inkább presztízs, hogy egy divatház bemutatót tart. Nem nevezhetünk ám, akármit couture-nak, szigorú szabályoknak kell megfelelni. A szabályok betartáását egy francia kormány szerv teszi meg, akik mindent leellenőriznek. Az elváráshoz tartozik, hogy a ruhák minden egyes részlete kézzel készüljön. Az elmúlt évek alatt rengeteget változott a couture divat, mára már kevésbé ismert házakat is beengendek a belső körbe. Elie Saab vagy Zuhair Murad is tervezett már egyedi couture kollekciót. Sajnos azonban a kollekciók előállítása akkora költséget jelent, hogy soha sem hozzák vissza az árukat. Nézzük az idei 2018-as darabokat, amelyekkel párhuzamosan bemutatok a hétköznapi kollekciókból is darabokat. Ne csak a kiváltásogosok élvezhezzésék az haute couture-t! 

tumblr_inline_n7b0qsdxxo1r8eao8.jpg

Tovább

Trendek a szépségiparban 2018-ra

Habár már jócskán benne vagyunk az évben, mégis érdemes szétnéznünk a beauty világban. A 2017-es év egyértelműen az unikornisokról, Rihanna sminkmárkájáról, Kylie folyékonyrúzsokról szólt. A sminktrendeket is szerintem manapság leginkább az Instagram diktálja, egy-egy blogger felkap valamilyen márkát és mindenki majd azt akarja. Mint például a Deciem megjelenése, remélem a beauty függők már kívűlről fújják a márka filozófiáját, miszerint tophatóanyag tartalmú termékekhez olcsó áron juthatunk hozzá. Nézzük, mi az ami felborzolhatja a kedélyeket idén!

beauty-trends-2018.jpg

Tovább

Királyi stílus

Már régebben kipattant a fejemből a következő poszt, mégis valahogy mindig elsiklottam felette. Most azonban, hogy hivatalosan is a nem tudom milyen nap van, nem tudom mit csinálok és mit kellene csinálnom időszakot éljünk, gondoltam megszerkesztem nektek ezt a bejegyzést. Stílusikonokból, követendő divatkirálynőkből bőven akad, viszont ne feledkezzünk meg a hercegnők ruhatáráról. Na, most mindenki rögtön Kate Middletonra fog gondolni, de nem ő az egyetlen, aki royal státusszal él. Itt van nekünk Letízia spanyol kiályné vagy a meseszép Queen Rainai, Jordánia királynője. A folytatásért pedig nyomjatok a továbbra!  

gallery_5_3.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása