L-Style

L-Style

Haute Couture és a hétköznapi divat

2018. január 27. - L-Style

Mostanában futottak le a couture show-k, amelyeket általában a régi hagyományos divatházak rendeznek. Az haute couture egy francia szó, magas szabászatot jelent. Csak a dúsgazdagok tudják megfizetni a darabokat, ma már inkább presztízs, hogy egy divatház bemutatót tart. Nem nevezhetünk ám, akármit couture-nak, szigorú szabályoknak kell megfelelni. A szabályok betartáását egy francia kormány szerv teszi meg, akik mindent leellenőriznek. Az elváráshoz tartozik, hogy a ruhák minden egyes részlete kézzel készüljön. Az elmúlt évek alatt rengeteget változott a couture divat, mára már kevésbé ismert házakat is beengendek a belső körbe. Elie Saab vagy Zuhair Murad is tervezett már egyedi couture kollekciót. Sajnos azonban a kollekciók előállítása akkora költséget jelent, hogy soha sem hozzák vissza az árukat. Nézzük az idei 2018-as darabokat, amelyekkel párhuzamosan bemutatok a hétköznapi kollekciókból is darabokat. Ne csak a kiváltásogosok élvezhezzésék az haute couture-t! 

tumblr_inline_n7b0qsdxxo1r8eao8.jpg

 

collage_1.jpg

collage_3_1.jpg

collage_2.jpg

A Valentino és a Chanel darabjait láthatjátok. A Chanel maradt hű önmagához és tweed ruhákat készített, míg a Valentino merész volt a színekkel és a formákkal is. Felejtsd el a hagyományos sálakat és hordd inkább a ruhára aggatva. Szerintem borzasztóan néz ki, hogy a felsődről lelóg egy plusz anyag.  

collage_4.jpg

collage_5.jpgNagyon népszerű a gazdag díszítés, tüllök, fodrok egymás hegyén hátán. Virágos a virágossal, semmit sem félnek összerakni a magas szabászat tagjai. Rátétes maxiruhák, elegencia felsőkofokon jellemzi a kollekciókat.

collage_6.jpg

collage_7.jpgA sok virág és applikáció mellett maradt hely a klasszikus daraboknak is, mint amilyen a fekete pellerin. A pink zakó talán nem mondható klasszikusnak, de ő is képviseltette magát.  collage_10_1.jpg

collage_11.jpgFolytatódik a virágbaborulás, a színpaletta bármelyik színében találunk ruhát, nadrágot vagy szoknyát is. Az Armani Privé és Alberta Ferretti gyűjteményébén is megjelentek ezek a minták.  

Mi a véleményed az haute couture-ról?

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr9813608457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása