L-Style

L-Style

Gondolatok a koreai arcápolásról

2017. július 01. - L-Style

A korábbi koreai arcápolókról szóló cikkben már értesültetek arról, hogy nagyon érdekesnek találom a koreai bőrápolást. A napi 10 termék használata, összetevők, rutinok mind-mind teljesen más arcápolási szokásokról szólnak, mint azt mi itthon vagy akár Európában megszokhattunk. Azért egy kicsit túloztam, összesen azt hiszem 5-6 terméket használnak egy nap, mindenre meg van a speciális kence. Megelőzés, kezelés, ezekre  a koreai nők nagyon odafigyelnek. Néhány hasznos tudnivalót olvashattok Alicia Yoontól, aki koreai és saját honlapján árulja a különböző koreai kozmetikumokat.

Rögtön azzal kezdi a válaszadást, hogy nem kell ugyanazt a rutin kifejlesztenünk, amit a koreai nők használnak. Meginterjúvoltak több nőt is Szöulban és New Yorkban is, majd arra a következtetésre jutottak, hogy az átlag termékhasználat 3 és 7 közé esik. A kozmetikumok, amelyet minden egyes ázsiai nő használ pedig, az olajos arclemosó, hidratáló és a fényvédő. A korei arcápolási filozófia valóban a rétegzésre épül, de olyanra, amely kifejezetten a te arcbőröd szükségleteire van szabva, vagyis a tudatosság az alap.

8fbc1d46f6e29c214f6f756d65706c68.jpg

A legelső koreai termék, amely felforgatta az európaiakat és az amerikaiakat is az a 2011-ben nagy népszerűségre szert tett BB krém volt. Aztán ezeket a termékek elkezdtek terjedni az ismert lelőhelyeken, mint, amilyen az amerikai Sephora vagy Urban Outfitters. A népszerűség másik oka pedig, hogy a koreai felfogás, vagyis a bőr tisztelete és fejlesztése innovatív termékeken keresztül, rezonál az emberei igényeire. Korea egy hiperverseny helyszíne, ahol mindenki a legjobb akar lenni, hiszen a nők extrém módon értenek a bőrápoláshoz. A cégeknek mindenképpen a legjobb technológiát kell használniuk, hogy kielégítsék az igényeket. Ehhez pedig hozzájárul a mindenhol jelen lévő online világ, a nők azonnal megosztják tapasztalataikat egymással, így a gyártók folyamatosan azon vannak, hogy innovatívabbnál innovatívabb  termékeket mutassanak be. A legnagyobb különbség a formulákban és a különböző textúrákban rejlik. Kifejlesztettek púdereket, amelyek aztán víz nélkül is folyékonnyá válnak vagy szilárd anyagokat, amelyek egy érintéssel olajokká alakulnak. A másik pedig a különleges összetevők, mint amilyen a csiganyál vagy a juharfa szirup. Alicia szerint az arcápolási termékek mindenki számára megfelelőek, a legfontosabb, hogy olyan terméket válassz, amely a te bőrödnek felel meg. Az a kérdés is mindig felmerül, hogy a koreai termékek sokkal jobban organikusak, mint az európaiak?  A válasz szerint pedig igen, hiszen a csiganyál vagy a fermentált növények is a természetből jönnek. Ugyanakkor a koreai termékek körében is előfordulhat, hogy toxikus anyagokat tartalmaznak.

slider_8_alicia_yoon_founder_peach_lily.jpg

Az pedig egyáltalán nem gond, ha kevered az európai termékeidet a koreaival. Alicia szerint egy fajta kiegészítői lehetnek a koreai cuccok, a jól bevélt rutinodban. Viszont az összetevők keverésével vigyázni kell, mert lehet hogy rosszat tesznek a bőrödnek. Alicia azt mondja, tesztelj nyugodtan mielőtt egy krémet vagy bármi mást elkezdesz rendszeresen használni. 

Ti használtok koreai termékeket?   

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr9012633145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása