L-Style

L-Style

Tíz hatásos koreai beauty termék

2017. június 05. - L-Style

Mostanában egyre jobban elmélyültem a szépségápolásban, lévén 30 felé még mindig pattanásokkal küszködöm. Szerencsére egyre több magyar blog is foglalkozik a témával, felüdülés volt olvasnom, hogy nem csak én küzdök ilyen problémákkal. No, eközben fedeztem fel a koreai arcápolási rutint, ami 10 lépésből áll! Nem vagyok szakértő, úgy, hogy a részletekről most nem írnék. Abban viszont biztos vagyok, hogy érdemes néhány trükköt átvennünk a koreai nőktől. A bejegyzés apropója, hogy a Buzzfeeden bukkantam egy cikkre, amely koreai termékekről írja, hogy tuti befutók, gondoltam, megosztom veletek is.   

#1 SKINFOOD Peach Sake Pore Serum

 

Szakét és barack kivonatot tartalmazó szérum, mely csökkenti a túlzott faggyútermelést, a bőr kifényesedését és a pórusok méretét - írja a Krémmánia. Az egyik használója pedig Buzzfeeden: "A pórusaim nagyok, és ez a termék láthatóan lecsökkenti őket egyik napról a másikra." Az Amazonon is utána néztem a véleményeknek, ahol azt írják mindenképpen beváltja, amit ígér. Nagyon jó illata van, hamar beszívódik, nem hagy zsíros érzetet maga után, nagyon jó sminkalapnak. Egyébként annyit tudok, hogy a szérumokat az arckrémek előtt kell felkenni, hiszen kiegészítik a krémeket. Én most próbálkoztam először egy Baleás szérummal és tényleg jók ezek a szérumok, a következő lehet, hogy ez lesz.    

#2 Cosrx BHA Blackhead Power Liquid

 

 

Ez már egy cseppet bonyolultabb termék, pontosan kémiai hámlasztó, azon belül is BHA, 4%-os BHA tartalommal. A Buzzfeed szerint nagyon jó arra, hogy megszabaduljunk a fekete mitesszerektől és a soha véget nem érő aknétól. Már heti 2 használat után látható jelei vannak, segít kontrollálni az olajos bőrt és baba puha bőröd lesz másnap reggelre. Mélytisztító hatással rendelkezik és megszabadít az elhalt hámsejtektől is. 

#3 Innisfree Jeju Volcanic Pore Clay Mask

Harmadik termékünk legyen egy maszk az Innisfree márkától. Az ígéret szerint még a legmélyebb rétegekből is eltünteti a faggyút és a legjobban eltömődött pórusokat is kitisztítja. Használhatjuk az egész arcra vagy csak a problémás területeken is. Leginkább zsíros bőrűeknek használ és zuhanyzás után érdemes felvinni. Nem szárítja ki a bőrt lemosás után, hanem puhává varázsolja. Sokkal jobbnak mondják, mint a többi hasonló iszapos maszkot.  

#4 Klairs Midnight Blue Calming Cream

No, jöjjön végre egy arckrém érzékeny és száraz bőrre. Szintén használhatjuk az egész arcbőrre vagy célzottan a makacs területekre. Nyugtató és védő hatással bír, kiválóan kezeli a  rosaceás bőrt, de még az ekcémára is hasznosnak bizonyult az egyik Amazonos használó szerint. Továbbá ajánlják a begyulladt aknés bőrre is vagy bármilyen más kozmetikai kezelés után.

#5 Neogen Real Fresh Green Tea Cleansing Stick

A következő termék egy igazi különlegesség, arctisztító stick, még sosem hallottam ilyenről. Tulajdonképpen egy habzó arclemosó, 13 növényi olajjal dúsított, amelyek hozzájárulnak a szennyeződések és a smink eltávolításához, a rúdban található zöld tea levelek pedig enyhén radírozó hatással vannak a bőrre - olvashatjuk a Krémmánián. Leginkább utazáshoz ajánlják a kiszerelés miatt. Nagyon gyengéden bánik a bőrrel, még a vízálló sminket is lehozza.  

#6 Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop

Következzen ismét egy szérum a Klairs márkától, amely 5%-os C-vitamint tartalmaz; alkalmas folthalványításra, gyulladásra és bőröregedés ellen is. Egyik használója szerint egy hét alatt halványítja az akné után maradt hegeket, amivel nekem mindig meggyűlik a bajom, így tuti ki fogom próbálni. Inkább reggeli használatra ajánlják, mivel picit szárítja a bőrt.

#7 Tony Moly Banana Sleeping Pack

Azt hiszem, aki kicsit is ismeri a koreai termékeket az bizony hallott már a Tony Moly márkáról, hiszen ők azok, akik elképesztően cuki csomagolásban dobják piacra termékeiket. A most következő egy banánalakú hidratálókrém. A 10 lépes rutinból ezt kell használni legutoljára, hiszen intenzíven hidratálja az arcbőrt, és szó szerint olyan illata van, mint a banánnak. Akár aknés bőrre is alkalmas lehet, nem zsírosítja és tömíti el a pórusokat.  

#8 Dr.G Brightening Peeling Gel

 

Ne feledkezzünk meg az arcradírokról sem, bár a koreaiak ellenzik a klasszikus szemcsés radírokat. A Buzzfeed szerint ez egy igazi arcbőr varázsló, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket és más piszkot is arcunkról és olyan csillogó lesz bőrünk, mint az angyaloké. Kíméletes a bőrrel, heti 2-3 alkalommal használjuk és mindenképpen ajánlatos utána egy hidratáló.

#9 Cosrx Snail 96 Mucin Power Essence

A Cosrx az egyik legnépszerűbb koreai brand, ezért szerepel már a második termék tőlük a bejegyzésben. Az esszenciák is egy fontos lépés a rutinban így mindenképpen be akartam mutatni egyet. Kissé hasonlítanak a tonikhoz, de nem szárítanak olyan mértékben. 96% csiganyál tartalmú folyadék, amely egész nap védi a bőrt a kiszáradástól. Az ígéret szerint feltölti a fakó, stresszes, dehidratált bőrt. Rendben tartja az olajos bőrt is, és a hegek gyógyításában is segít. Megteremti az egyensúlyt a zsíros és száraz arcbőr között, plusz pont, hogy nem tartalmaz illatanyagot. 

#10 LLang On the Skin Mask Sheets

Az utolsó termékünk legyen egy igazi cukiság, maszkok formájában. A sheet maszkok is koreai találmányok, magyarul talán lapmaszkoknak lehetne fordítani őket? Az Llang maszkok közül ötöt választhatunk, mindegyik más-más problémára kínál megoldást. Gazdagon át vannak itatva összetevőkkel. A Deep Sea Water from Hawaii hidratálja, míg a Tea elnevezésű tisztítja arcunkat.  

Te, próbáltad vagy kipróbálnád valamelyik terméket?

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr3212563163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the angel 2017.06.05. 23:12:30

Az 1 dollár értékű maszkhoz kis túlzás a 22 dolláros postaköltség.

blckrainbow 2017.06.06. 09:44:14

a skin food egg white arctisztítójátt használom már több, mint fél éve, és iszonyat szuper tiszta érzésű lesz a bőröm tőle, kellemes az állaga és illata is - és nagyon sokáig elég, mert pici mennyiség kell csak egyszerre belőle.

a peach sake-t is néztem, de mivel alkohol van benne (még szép, hogy összehúzza pórusokat), ezt kihagytam inkább.

az innisfree zöld teás szérumát (10 kisméretű minta, kb. 800 ft ebayen) is használom, az nagyon puhává, kellemes tapintásúvá teszi az arcbőrömet, illetve tőlük a no sebum mineral powder-t is használom, kb. olyan, mint a photoshop az arcomra :) imádom a koreai termékeket, eddig nem csalódtam egyikben sem.

C-vitamin szérum - 30 éves kor felett az 5% nem elég, 10+% az ideális, és érdemes hyaluron savas szérummal kombinálni.

L-Style 2017.06.10. 13:58:36

@the angel: Nyilván sok igen, ezeket akkor érdemes megrendelni, ha mást is veszel. ;)

L-Style 2017.06.10. 14:00:04

@blckrainbow: Nagyon köszönöm a részletes tapasztalatokat, most már alig várom, hogy beruházhassak valamilyen koreai termékre. Arckrémek közül tudnál ajánlani valamit?
süti beállítások módosítása