L-Style

L-Style

A plus-size élet

2017. március 31. - L-Style

Manapság a csapból is az folyik, hogy légy vékony, sportos, szép, okos és még sorolhatnám mennyi mindennek kell megfelelnie egy nőnek. Ja, és legyél kapcsolatban, hát persze, egyedül nem is vagy nő! Azt hiszem sérelmeimet egy másik bejegyzésben fogom bemutatni. Most az alakunkról szóló mítoszokban szeretnék egy kicsit elmélyedni. Van az úgy tehát, ha nem éred el a 90 60 90 méreteket, akkor te a plus size-hoz vagy sorolva. A Zarában és más üzletekben nem találsz magadra ruhát, a reklámok miatt úgy érzed nem vagy elég jó. Ami természetesen nem így van, mindenki úgy néz ki, ahogy akar. Vallja ezt a következőkben bemutatott három plus size modell, blogger és színésznő is.

Ashley Graham, modell

Hol máshol is figyelhettem volna fel rá, mint az Instagramon. Gyönyörű lány, aztán jön a meglepetés, amikor meglátod a testét. Nem vékony, enyhén szólva sem. Mégis reklámokban, magazinok hasábjain láthatjuk őt viszont. Amerikai állampolgár és 13 évesen fedezték fel egy plázában sétálgatva. A swimsuitsforall nevű fürdőruha márkával kezdett el egy kampányt 2015-ben, amelynek köszönhetően ő lett az első plus size modell a Sports Illustrated magazinban. Továbbá szerepelt a Lane Bryant márka reklámjaiban és olyan magazinok oldalain is mint, a Vogue, Harper’s Bazaar, a Glamour és az Elle UK. A swimsuitsforall számára pedig három fürdőruha kollekciót fog tervezni. Saját maga pedig elindította fehérnemű márkáját, amelyet az amerikai Nordstorm áruházakban lehet megvásárolni. Elérte azt, hogy vele is ugyanannyira foglalkozzon a divatipar, mint a Gigi Hadid kaliberű modellekkel. Életének szinte minden mozdulatáról hírt adnak, legyen az egy H&M kifutón való vonulás vagy egy látogatás a Fehér Házban. Személyes meggyőződéssel hirdeti, hogy a curvey alak is természetes. Erről pedig egy TedxTalk beszédben is hallhatunk tőle.  

Jessica Torres, blogger

Jessica-ra egy Dove kampányban figyeltem fel, majd felkerestem divatblogját, ahol leginkább outfiteket oszt meg. A kampányban arról beszél, hogy fiatal korában mindig azt mondták neki, nem hordhat divatos ruhákat méretei miatt. Ashley-hez hasonlóan ő is pozitív body activistnek vallja magát, magyarul talán testkép aktivistát jelent? Blogján ugyanolyan ruhákat mutat be és vesz fel, mint az utcán bárki. Youtube csatornáján pedig szintén átlagos videó anyagokat oszt meg, sminkekről, vásárlásról. Tehát nem az a célja, hogy elrejtse testének egyes részeit, vagy kiemelje az előnyöket. Azt vallja, hogy fogadjuk el magunkat olyannak amilyenek vagyunk, szeressük testünket. Kitartó blogolásnak köszönhetően ma már egy online oldalnak dolgozik. Itt is divattal kapcsolatos tartalmat láthatunk tőle, plus-size ruhamárkákról mondja el véleményét. Illetve célja, hogy merészebben öltözködjön és másokat is erre buzdítson. Az oldalon keresztül számos negatív kommentet kapott, aminek hatására majdnem ismét elkezdte utálni testét. De sikerült felülkerekedni a rosszakarókon és azt mondja, ő is megérdemli a tiszteletet.         

Chrissy Metz, színésznő

Már Melissa McCarthy-n túl is vannak színésznők a showbizniszben, ilyen például a This is us sorozat egyik szereplője. Mint tudjátok sorozat mániás vagyok, így erre a cuki családos sorozatra is ráfüggtem. Bár nekem kicsit sok, hogy egyszerre kettő szálon futnak a részek. Chrissy egy olyan lányt alakít, akinek kicsi korától problémái voltak a súlyával, miközben környezetében mindenkinek tökéletes teste volt. A szerepért Golden Globe-jelölést is kapott. Azt mondja, a sorozatban való szereplés megtanította, hogy ne foglalkozzon azzal, amit mások mondanak róla. Teljes mértékben át tudja élni a karakter érzéseit, hiszen ő maga is mindig bajlódott súlyával. Iskoláskorában őt is piszkálták méretei miatt, és nagyon félénk volt. Sőt a való életben is egy filmes ügynökségnek dolgozott Los Angeles-ben, míg a színészkedés csak hobbi volt, egészen a This is us szerepééig. Amikor megkapta a munkát, 81 cent volt a bankszámláján, így mikor hívták a válogatásról, azt gondolta, csak egy behajtó hívja. Nagyon örült a szerepnek és tudta, hogy a show népszerű lesz. Életét nem nagyon változtatta meg a szereplés, még mindig ugyanabban a lakásban lakik, viszont egy laptopot azért beszerzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr9812384701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása