L-Style

L-Style

Nyolc tipp ahhoz, hogy ez az év más legyen

2015. február 04. - L-Style

Azt a célt tűzted ki az új évre, hogy sokkal produktívabb leszel és hogy az eddig tologatott céljaidat is eléred? Szeretnéd, ha ez az év más lenne?  Szakmailag akarsz sikeresebbé válni? Ezeket a legkönnyebben úgy érheted el, ha egyszerű, napi szokásaidat változtatod meg. Sosem gondoltad volna, de az apró dolgok megváltoztatása járhat a legnagyobb sikerrel. Ahhoz, hogy sikeresebb legyél a hétköznapokban, először a legkisebb dolgaidon kell változtatnod. Nem kell hegyeket megmozgatni, de fontos, hogy tényleg akard. Most mutatok nyolc trükköt, ami segíthet céljaid elérésében.

1. Kelj fel korábban a megszokottnál

Nagyon egyszerűen hangzik, de annál nehezebb megvalósítani. Én notórius későnkelő vagyok, inkább bagolyéletmódot folytatok. Ilyen a szervezetem, későn fekszem, későn kelek már, amikor megtehetem. De ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok képes nagyon korán felkelni. Persze, ahhoz jóval korábban nyugovóra kell térnem. Ha korábban kelsz fel, lesz időd meginni egy kávét nyugodtan vagy csak átfutni az üzeneteidet. Sokkal megnyugtatóbb így csinálni, mint mikor folyamatosan csörög a telefonod vagy a főnök zaklat.

2. Olvass

Legalább 20-30 perc olvasásra mindenkinek szüksége van minden egyes nap. Ez lehet akár néhány cikk is a mindennapi sajtóból. Nem kell novellákat olvasni 2-3 órán keresztül. Ne hagyj ki egy napot sem. Az olvasással gondolkodásra stimulálod az agyad, így olyan ötletek juthatnak eszedbe, amiket sosem gondoltál volna.

3. Mozogj

Ha csak 30 percet is, de mindenképpen mozgasd meg izmaidat napi szinten. Ajánlom a kuponos oldalakat, ahol mindig lehet találni kedvezményes áron kondibérletet vagy akár jógabérletet is. Ha az otthoni mozgást részesíted előnyben, Jillian Michaels videóit ajánlóm. Rengetegféle videót adott már ki, még fogyiműsora is volt az USA-ban. A mozgás fokozza az endorfintermelést, ami feldob téged és az energiaszintedet is. És persze a sport stresszűző is.

4. Légy hálás

Ez néhány ember számára nehéz lehet, pedig nagyon fontos, hogy folyamatosan gyakoroljuk. Amikor napjainkat felemészti a munka és a magánéleti elvárások, nehéz hálával fordulnunk más emberekhez. Ahogy ez természetessé fog válni, meglátod, hogy az emberi kapcsolataid is változni fognak körülötted. Akár új ajtók is nyílhatnak új kapcsolatokhoz.

5. Ütemezd be a feladataidat az adott napra, mielőtt elkezded

Egy ütemterv kihozza belőled azt, hogy mindig a megfelelő dolgokra fókuszálj. Segítségével sokkal produktívabb leszel a nap folyamán. Ahhoz, hogy a legnagyobb hatást érd el, egy nappal korábban ütemezd be az adott napod teendőit. Így már a felkelés pillanatától fogod tudni, mi a teendőd, és nem szöszölsz apróságokkal.

6. Mindig a legfontosabb feladatokra koncentrálj

Általában az emberek a fontos dolgokat a nap végére hagyják, amikor már last minute az ügy. Ez nagy valószínűséggel annak köszönhető, hogy a feladat ijesztő vagy, mert azt hiszik, a nap folyamán erőt tudnak hozzá gyűjteni. Az ok nem számít, csak az, hogy előre tedd a fontos ügyeket és utána foglalkozz a kisebb feladatokkal. Ez apró tett, de annál nagyobb hatással lesz hatékonyságodra.

7. Mindig csinálj valami extra dolgot

Itt olyanokra gondolok, hogy nyomj le még pár hívást a kötelezőkön túl vagy dolgozz harminc perccel többet. Azzal, hogy többet dolgozol, még ha csak egy kicsivel is, felhívod magadra feletteseid vagy ügyfeleid figyelmét. De nagyobb elégedettséget és motivációt is érezhetsz a munkanapod alatt.

8. Fejlődj egy konkrét területen naponta

Ez lehet egy kisebb vagy nagyobb terület, és lehet személyes vagy szakmai is. Fejlesztheted mondjuk a gyorsaságod, miközben futsz, vagy több emailt nézhetsz meg egy adott időn belül. Tök mindegy, hogy mi az, csak szánj rá időt, hogy valóban fejlődhess egy kis dologban, és meglátod, a végén meg fogsz lepődni az eredményeken.

via Entepreneur 

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr197138437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása