L-Style

L-Style

Három kollekció a Berlin Fashion Weekről

2015. január 27. - L-Style

Nem igazán szoktam követni a divatheteket, néha feltűnnek a Facebook-hírfolyamomban. De idén olyan sok helyen láttam, hogy úgy döntöttem részletesebben beszámolok a Berlini Divathétről. Kiemelkedő dolog volt, hogy a magyar kortárs designer márka, a Use Unused is prezentálta a 2015-ös őszi-téli kollekcióját. A németek bemutatói nem tartoznak a fontos divathetekhez, de azért itt is találhatunk figyelemreméltó tervezőket. Következzen tehát a számomra három legmeghatározóbb női kollekció.

Kilian Kerner 

Kilian a berlini kifutókon nőtt fel és egyike a legsikeresebb német divattervezőknek. Először dráma szakon tanult, de aztán mégis a tervezéshez húzta szíve. 2004-ben alapította saját márkáját. Kollekciói leginkább érzésekből táplálkoznak, történeteket mesélnek el. A német hírességek is előszeretettel hordják munkáit. Idén is meghökkentőre sikerült kollekciója, a különböző minták rétegzésének köszönhetően. Kilian nem fél mintát mintára halmozni, csíkosat a terepmintával, virágosat absztrakt mintákkal párosított. Azt hiszem élhetek egyik korábbi kommentelőnk szavaival; mintha ráborult volna a ruhásszekrény szegény modellekre. Ami a ruhadarabokat illeti, ott is színes a paletta, megfigyelhettünk hosszú pulóvert, nadrágot, egyberuhát és zakót is.

k_2.jpgk_3.jpg

k_1.jpg

k_2_1.jpg

k3.jpgk_4.jpg

k_5.jpgk_6.jpg

k7.jpgk8.jpg

Marina Hoermanseder

Marina a méltán híres Alexander McQueen márkánál gyakornokoskodott divattervezői diplomájának megszerzése érdekében. Maga a diplomakollekció sem a hétköznapi gyűjteményekhez tartozik. Bőrcuccokat készített, amelyek leginkább a szado-mazo szerelésekhez hasonlítanak. A Berlinben bemutatott kollekciója visszafogottabbra sikeredett, egyszínű, szofisztikált szetteket láthattunk. Totál hordható, irodista darabokat készített. Persze ne a klasszikus fehér ing - fekete szövetnadrág párosra gondoljunk. Friss stílussal ruházta fel ezeket a mindennapi textileket. Meghatározó színek a sötétkék, piros, szürke és a barna. Néhol feldobja egy kis szőrmével és lakkbőrrel, amitől igazán belevaló lesz a kollekció.

m_1.jpg

m2.jpg

m_3.jpgm4.jpg

m5.jpgm6_1.jpg

m7.jpgm8.jpg

m9.jpgm10.jpg

Barre Noire

Imádom a Barre Noire márka színeit, fényes barna és olívazöld, nálam telitalálat. Pontosan ez az ismertetőjegye a Timm Süßbrich által alapított márkának. Ez is igazán fiatal márka, 2009-ben alapította Timm. Filozófiája, hogy egyszerű, a saját ruhatáraddal könnyen kombinálható darabokat hozzon létre. Az idei kollekciója egyszerre elegáns és lezser. Midiszoknyákat párosít férfias ingekkel, boyfriend zakókat bő nadrágokkal. Nagyon letisztult az egész gyűjtemény, felvehetjük az irodába, de akár egy szombati esti bulihoz is a darabokat. Én bármelyik szoknyát vagy zakót felvenném!       

b1.jpg

b2.jpg

b3.jpg

b4.jpg

b5.jpgb6.jpg

b1_1.jpgb2_1.jpg

b3_1.jpgb4_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr977109013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása