L-Style

L-Style

Öt ikonikus táska

2015. január 21. - L-Style

Azt hiszem, ezt már korábban is megosztottam veletek; táskamániás vagyok. Egy nőnek minden alkalomra más-más típusú táskára van szüksége. Kell egy az irodába, egy hétvégére, egy bulizni, egy másik színházba és még sorolhatnám...Vannak olyan táskák, amelyekre több éves várólistára kell feliratkoznunk. A legnevesebb divatházak táskái közül minden szezonban születik egy ikonikus darab. Ami nagyjából azt jelenti, hogy minden második nő azt cipeli. Gondoljatok csak a Hermes Birkin darabjára, vagy a Chanel 2.55-re. Nézzük meg őket tüzetesebben.   

tumblr_lmkkmpwhtx1qepqlyo1_500.jpg

 

Jackie a Guccitól

A Jackie az ötvenes évek legmenőbb darabja volt. A first lady-t, Jackie Kennedy-t olyan sokszor fotózták vele, hogy a táska megkapta nevét. Először 1947-ben dobták piacra, majd 2009-ben Frida Gianni újragondolta. A táskának, csakúgy, mint Jackie-nek időtálló, klasszikus stílusa van. Az erős bőr anyagnak köszönhetően rendkívül hosszú ideig lehet a barátunk. Mérete pont jó, se nem túl nagy, se nem túl kicsi. Hétköznapi rohangálós napokhoz kiváló.

guc.jpg

Birkin az Hermes-től

Erről a táskáról nekem az a sorozatos pillanat jut eszembe, amikor Logan megvette Rory-nak a Szívek szállodájában. Természetesen mindenki el volt halva, hogy mennyire szeretheti a lányt, ha egy ilyen táskával lepi meg. De ott van például a Szex és New York-ból Samantha esete, aki Lucy Liunak adta ki magát, csak hogy megszerezhessen egy Birkint. Legeslegelőször még az ősidőkben, 1900-ban dobták piacra. A sikkes francia énekesnő, Jane Birkin éppen a Hermes tervezőjével utazott egy repülőn, aki arról panaszkodott, hogy mennyire nem talál magának táskát. Jean-Louis Dumas-nak nem kellett több és megalkotta a Birkint. Rengeteg féle színben és mintában megvásárolhatjuk.

Lady Dior Christian Diortól

Dior bácsi a korszakalkotó tervezőkhöz tartozik, ki ne hallott volna New Look kollekciójáról. Lady Dior az haute couture stílusból inspirálódva született meg és természetesen kézzel készül minden egyes része. A Lady 1995-ben debütált és rögtön Diana hercegnő kedvencévé vált. Az eredeti darab szőtt technikával készült, amelyet III. Napóleon székei inspiráltak. Ez volt a fő inspirációja Dior első 1947-es divatbemutatójának is. Legszembetűnőbb ismertetőjegye a kis ezüst Dior charmok. 

cal44550_m05u_v5.jpg

Antigona a Givenchy-tól

Ő már egészen új darab, mindössze ötéves. A Givenchy vezető tervezőjének, Ricardo Tisci-nek köszönhetjük. Egy nőies karakte, Antigoné inspirálta és megtaláljuk benne Tisci férfias és nőies stílusjegyeit egyaránt. Sikerét valószínűleg egyszerű és mégis szofisztikált stílusának köszönheti. Modern darab, de leginkább karunkon tudjuk cipelni. Elsősorban a celebek közt örvend nagy népszerűségnek, de a fashion bloggerek is előszeretettel hordják. Természetesen a divatház egyáltalán nem gondolta, hogy ekkora sikere lesz a darabnak.

givencht.jpg

 

Chanel 2.55

Természetes a Chanel 2.55 nem maradhat ki a listából. Ma is rengeteg hasonlót látunk az üzletekben. Az eredetit Gabrielle Coco Chanel tervezte, még az 50-as években. A neve onnan ered, hogy 1955. február 5.-én került piacra. A kis Coco árvaházban nőtt fel, az onnan származó emlékei inspirálták a láncos vállpántot. A táska zsenialitása sokoldalúságában rejlik, tökéletes a vörösszőnyegre és hétköznapokra is. Állítólag két titkos zsebet is tervezett bele, egyik a szerelmesleveleknek, a másikat pedig egy kis dugipénznek.

Te melyiket választanád?

A bejegyzés trackback címe:

https://l-style.blog.hu/api/trackback/id/tr677090279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikkamak 2015.01.22. 14:55:22

Tom Ford 1962-ben született, így valószínűleg 1947-ben nem tervezett táskát. Már amennyiben ARRÓL a Tom Ford-ról van szó.

L-Style 2015.01.23. 11:26:24

@Mikkamak: Köszönjük az észrevételt, javítjuk!
süti beállítások módosítása